8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü, Erzurum'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 
Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla tören başladı. Zihinsel, görme engelli ve ortopedik özürlülerin katıldığı etkinlikte ortak bir basın açıklaması yapıldı. Altı Nokta Körler Derneği, Beyaz Ay Derneği, Beyaz Baston Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği ve Sakatlar Derneği'nin ortak basın açıklamasında Birleşmiş Milletler'in 3 Aralık tarihini Dünya Engelliler Günü olarak kabul ettiği belirtilerek "Sakatlar bildirisinin kabulünden bu güne 30 yıl geçti. Ülkemizde aileleriyle birlikte milyonları bulan sakat yurttaşların sorunları halen çözüm bekliyor" denildi.
 
Devletin sırtında yük olmadıklarını belirten engelliler, basın açıklamasına şöyle devam etti: "Devlet, sosyal yükümlülüklerini yerine getirmelidir. Gelecek derdi sürüyor, gelecek kaygısı büyüyor. Ekonomik ve sosyal mağduriyetin önlenmesi için, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmemiz için gerekli adım atılmıyor. Bu da yetmiyor, mevcut haklarımız elimizden geri alınıyor. Sakatlar sadece oy kaygısıyla seçim meydanlarında ve seçim bildirgelerinde hatırlanıyor. Sakatlar bir gün değil her gün hatırlanmalı."
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2006 Pazar 17:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meryem mutlutürk IP: 78.187.175.xxx Tarih : 3.12.2010 13:17:01

tüm dünya ve erzurumdaki engelli arkedaşlarımın engelliler gününü kutlar önlerindeki sosyal engellerin kaldırılmasını diler kendilerine  ve ailelerine sağlık huzur dilerim tüm engellilere saygılarımla.     il insan hakları engeliler alt komüsyon üyesi