7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

3 hafta sonra kar yağdı!

Erzurum’da yaklaşık 3 hafta aradan sonra dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırdı. Yağan kar ile birlikte kent merkezi beyaz örtüye büründü.

Önce yüksek kesimlere yağan daha sonra da şehir merkezini etkisini altına alan kar yağışı gece saatlerinde hızlandı. Uzun bir aradan sonra yağan kar yağışı soğuk havayı yumuşatırken, vatandaşlar kar altında yürümenin keyfini çıkardılar. Bazı vatandaşlar kardan adama dönüşürken, park halindeki araçların üzeride karla kaplandı. Bazı işyeri sahipleri de dükkanlarının önünde kar temizleme çalışması yaptı.

Öte yandan Erzurum Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, soba zehirlenmelerine karşı vatandaşlar uyardı. Yapılan uyarıda, gecenin ilerleyen saatlerine kadar süreceği tahmin edilen kar yağışının yanı sıra aralıklarla tipi meydana geleceği ve bu nedenle vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı duyarlı ve dikkatli olması istendi. Yağışın pazar günü bölgeyi terk edeceğini belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hafta sonu bölgede yağış olmayacağını da duyurdu.

Ayrıcı uyarılara rağmen dün Yenişehir semtinde aynı aileden 7 kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği ve Numune Hastanesine kaldırıldıkları, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 11:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?