4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

3 Temmuz Stadyumu yenileniyor

Erzurum’da spor camiasının yıllardan beridir yapılmasını arzu ettiği 3 Temmuz Stadyumu AB Hibe programı kapsamında yenileniyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce yürütülecek proje kapsamında 3 Temmuz Stadyumu yeniden yapılandırılacak.

Erzurum’da amatör futbolun kalbinin attığı 3 temmuz Stadyumu sonunda modern bir hale getiriliyor. Yıllardan beridir ihmal edilen 3 temmuz Stadyumu problemi Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar’ın çabasıyla çözüme kavuşturulacak. Avrupa Birliği Hibe Programı kapsamında 3 temmuz Stadyumu için hazırlanan proje kabul edildi. Projeye göre, 3 temmuz Stadyumu sentetik iki sahaya kavuşacak.

Gençlik ve Spor İl müdürü Fatih Çintımar, İHA’ya yaptığı açıklamada, 3 Temmuz Stadyumunun modern bir spor kompleksi haline getirileceğini belirterek, “3 Temmuz Sadyumu’nda biri normal ölçülerde diğeri antrenman sahası olarak kullanılmak üzere iki ayrı sentetik saha yapılacak. Proje onaylandı. Şu an alt yapı çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda projeye başlanarak bitirilecek. Proje kapsamında stadyum girişi yeniden düzenlenecek. Sahada 160 metrekarelik alanda idari bina inşa edilecek ve burada iki soyunma odası ve idari işler ofisi bulunacak. Proje kapsamında tribünler onarılarak yeniden düzenlenecek. Saha yöne daha önce doğu batı yönünde olduğu için sporcularımız müsabaka sırasında güçlük çekiyorlardı. Proje ile tam sahayı güneydoğu kuzey batı istikametine yaparak bu anlamda da sporcularımızı rahatlatmış olacağız. Erzurum için önemli bir projeyi daha hayata geçirmekten dolayı son derece mutluyuz” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aliş IP: 78.160.157.xxx Tarih : 23.04.2009 11:31:00

hele şükür valla ya çok iyi olur bi de şu çoğu sporcunun ekmeğiyle oynayan vizyonu dar kıskanç bencil işi bilmeyen  yönetici hoca bilmem ne bi de onlar dan kurtulsa 3 temmuz valla ne futbolcular çıkacak görün bakın,