4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

30 Ağustos kuruluşumuzun mührüdür!

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşuna giden yoldaki en büyük engelin 30 Ağustos 1922 tarihinde aşıldığını söyledi.

Korkut, vatan topraklarını işgal eden yabancı güçlerin, 87 yıl önce, milletin maddi ve manevi büyük güç verdiği Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarından asla unutamayacakları büyük bir ders aldıklarını belirtti.


Ali Korkut, “26 Ağustos 1922’de Kocatepe’de başlayan ve Türk tarihinde destanlaşan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizi Büyük Zafer’e kavuşturdu. Büyük Zafer’i, milletimizin kahramanlığının yanı sıra, birlik ve beraberlikle sağladık. Milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü gözümüz gibi koruduk. Son dönemlerde yaşadıklarımız ve acılarımız birlik ve bütünlüğümüzün parçalanmak istenmesinden kaynaklanıyor. Bu vesileyle yeniden birlik ve dirliğimiz için çaba harcamalıyız. Milletimizin arasına sokulan bir fitne, kısa sürede terör belasına dönüştü ve kardeşi kardeşe düşman etme noktasına geldi. Buna asla izin vermemeliyiz” dedi.


Korkut, “Büyük Zafer’in yıl dönümünde Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün yoksul ama kahraman bir milletle yarattığı destanın, şimdiki nesillere örnek olmasını diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, ülke savunmasında canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını gönülden kutluyor, çok kritik bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde, Türkiye Cumhuriyeti devletine sahiplik şuurunun, bütün halkımızın gönlüne köklü bir şekilde yerleşmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 14:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?