6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

300 ağacı tek tek taşıdılar

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), Erzurum Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni hizmet binası yapmak için satın aldığı 3 bin metrekare arsa üzerindeki 300 ağacı kökünden söktürdü, 26 bin YTL ödeyerek şantiye alanının karşısındaki araziye taşıttı. DAİB Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, “Değil 300 ağaca, her biri için 26 bin YTL ödemeye hazırdık” diye konuştu.

İnşaat yapılmak istenen arazide her biri en az 15 yıllık çam, huş gibi ağaçlar bulunuyordu. Ağaç varlığı açısından yeteri kadar zengin olmayan Erzurum’da her ağaca bir insan gözü ile baktıklarını vurgulayan Kabakuş, “300 ağacı tek tek yerinden söküp uzman ekip tarafından hemen arsanın karşısındaki boş araziye diktirdik. Burası çok güzel bir mekân olunca koruluk yapmaya karar verdik. Şimdi tek amacımız kent merkezine 15 kilometre mesafedeki alanın ağaçlandırılması” dedi.

Kabakuş’un verdiği bilgiye göre arsa üzerindeki ağaçların bir kısmı tamamen çürüdükleri için kesilmek zorunda kalındı. Yaklaşık 10 ton tutan bu ağaçlar da köy okullarında yakacak olması için Milli Eğitim’e hibe edilecek.

Radikal
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 11:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?