4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

300 çocuğa ücretsiz eğitim

Erzurum’da bir grup işadamınca 2 yıl önce kurulan Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin gecekondu semtlerinde açtığı okuma salonlarında, 2008- 2009 eğitim-öğretim döneminde ilköğretim çağındaki yaklaşık bin 300 çocuğa ücretsiz eğitim verildi.


80 öğretmenin gönüllü ders verdiği 9 okuma salonunda hafta içi ve sonu kurs gören çocuklardan 250’sinin Anadolu ve fen liselerine yerleştiğini belirten Dernek Genel sekreteri Memduh Ömeroğlu, “Maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gidemeyen çocuklara, ücretsiz eğitimin yanı sıra kitap ve doküman verdik. Dershane açığını kapatan çocuklar spor, sinema ve oyun aktivitelerinden de yararlanarak sosyal yönlerini geliştiriyorlar” dedi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na sundukları 21 bin liralık projenin onaylanmasıyla 2006’da ilk okuma salonunu açan Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu sayıyı 3 yıl içerisinde 9’a çıkardı. Bir grup işadamının her ay yaptığı 30 bin liralık bağışla faaliyetini sürdüren Mahallebaşı, Sanayi, Evrenpaşa, Yunusemre ve Yenişehir semtleri ile Karayazı, Tekman, Uzundere ve Şenkaya ilçelerindeki okuma salonlarında, gönüllü öğretmenlerce çocuklara ücretsiz ders veriliyor. İngilizce, Türkçe, matematik, fen bilgisi, tarih ve coğrafya gibi dersleri gören çocuklar, bilgisayar kullanmasını öğreniyor, satranç ve masa tenisi oynuyor, cep sinemada filmler izliyorlar.


Maddi durumu iyi olmayan çocuklara destek vermek amacıyla okuma salonlarını hayata geçirdiklerini anlatan Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel sekreteri Memduh Ömeroğlu, “Bu çocuklar hem maddi durumları iyi olmadığı için ilköğretimden sonra okuyamıyor hem de sokaklarda çalışmak zorunda kalıyorlar. Okuma salonlarıyla bu çocuklara yeni bir gelecek sunmaya çalıştık. 2009- 2010’da okuma salonlarına gelen 1275 çocuktan 250’si başta fen olmak üzere Anadolu öğretmen, Anadolu lisesi ve Anadolu meslek liselerini kazandılar. Bu çocuklar artık geleceğe daha güvenle bakabiliyorlar” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 11:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?