4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

35 yıl sonra yine coşkuluyuz...

Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesince Kıbrıs Barış Harekatı'nın 35. yıldönümü kutlandı.

Dernek binasında bir basın açıklaması yapan Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, Kıbrıs Barış Harekatının 35. yılını kutlamanın onurunu taşıdıklarını belirtti.

Mesci, açıklamasında şunları kaydetti; "Kıbrıs'ı ilhak ederek, Türkiye'yi batıdan güneye kuşatmak ve bu suretle Türkiye'nin yaşam alanını daraltmak isteyen Yunanistan 15 Temmuz 1974'de darbe yaptırarak adaya kan ve gözyaşı getirmiştir. Bu darbe aslında Türkleri yok etmeye yöneliktir. Bu gelişmeler üzerine Londra ve Zürih antlaşmaları gereği garantör devlet olan Türkiye, Kıbrıs'ta barışı tesis etmek soydaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve Türkiye'ye yönelik Yunan tehdidini bertaraf etmek maksadıyla adaya müdahale etmek zorunda kalmıştır. 20 Temmuz 1974 günü Türk ordusu havadan indirme, atma ve çıkarma ile başarılı bir harekat icra etmiştir. Kıbrıslı Mücahitler de Türk ordusuyla birlikte kahramanca savaşarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Bu harekat Kıbrıslı Türkleri, Rum vahşet ve katliamlarından kurtarmıştır. Ada bugün barış ve huzur içerisindedir. Kıbrıslı Türkler 20 Temmuz 1974'den itibaren kendi vatanlarında hür ve korkusuzca yaşamaktadırlar.Kıbrıs'ta geri dönüş asla düşünülmemelidir.

Kanla alınan toprak artık vatan toprağıdır, terk edilemez. Kıbrıs'ta Türk varlığını yaşatmak, gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna şehit düşenlere karşı bir namus borcudur. 35 yıl sonra yine coşkuluyuz. Bu ülkeye savaş meydanlarında hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Tek üzüntümüz zaferin bu güne kadar siyasi zaferle taçlandırılamamış olmasıdır."

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 15:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?