4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

36 saatlik hayat operasyonu

ERZURUM'DA 36 SAATLİK HAYAT OPERASYONU

Wilson hastası olan Erkan Kalmaz'a karaciğer nakli yapılması için devlet seferber oldu. Zamanla yarışan doktorların bulamadığı Kalmaz'ı hastaneye jandarmalar getirdi, Valilik karaciğer için özel uçak kaldırdı.

Iğdır'da doğuştan 'Wilson' hastalığına yakalanan 13 yaşındaki Erkan Kalmaz'a yapılan karaciğer naklinde adeta zamanla yarışıldı.

Organın bulunmasından sonra hastaya ulaşamayan Atatürk Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Polat, Kalmaz ailesini bulmak için Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'dan yardım istedi. Jandarmalar tarafından yaylada bulunan Erkan Kalmaz, 36 saat süren maratonun ardından yapılan karaciğer nakliyle yeniden hayata bağlandı.

 VALİLİK UÇAK KALDIRDI

Ekibiyle birlikte şimdiye kadar 70 böbrek, 15 de karaciğer nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Yalçın Polat, en büyük heyecanı Erkan Kalmaz'a yaptıkları nakilde yaşadığını dile getirdi.

Karaciğeri zamanında yetiştirmek için Iğdır Valiliği'nin Sivas'tan Erzurum'a uçak kaldırdığını anlatan Prof. Dr. Polat, "Birçok kurum sosyal devlet anlayışı içinde bir hastanın hayatını kurtardı. Bu operasyon; Türkiye'nin en geri kalmış sayılan bu bölgesinde her vatandaşa en kaliteli sağlık hizmetinin verilebileceğinin bir göstergesidir" dedi.

ERZURUM'DA 36 SAATLİK HAYAT OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 14:45:01
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 15:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?