8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

36 sanık yargılanıyor

Erzurum'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 4 aylık çalışması sonucunda yapılan "Kene" operasyonunda; organize suç örgütü kurmak, iş adamlarına kadın gönderip gizli çekimle şantaj yapmak, ihaleye fesat karıştırmak, zorla çek-senet tahsilatı yapmak iddiasıyla yakalanan ve aralarında MHP eski il başkanı ve ocak başkanlarının da bulunduğu 17'si tutuklu toplam 36 sanığın, bugün Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlandı. 

Saat 10.00 sıralarında başlayan duruşma dolayısıyla emniyet ve jandarma ekipleri geniş güvenlik tedbirleri alarak mahkeme binası civarında kuş uçurtmazken, sanıkların yakınları da kalabalık gruplar halinde civarda toplandı. 

Erzurum Kapalı Cezaevi'nden zırhlı araçlarla getirilen tutuklu 17 sanıkla tutuksuz sanık hakkında hazırlanan iddianamede; "Suç işlemek için silahla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, yardım ve yataklık etmek, şantaj yaparak zorla senet imzalatmak, hürriyeti tahdit, çek senet tahsil etmek, başkası adına tahsil yapmak, ölümle tehdit, silahla adam yaralamak, azmettirmek, darp ve bıçakla adam yaralamak" suçlarından 20 yıl ağır hapis cezası talep ediliyor.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 14:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?