6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

39 yaşında rektör oldu

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Aslan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni kurulan 23 üniversiteye rektör atamasını yaptı. Ağrı'da kurulan İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü'ne 39 yaşındaki Prof. Dr. İrfan Aslan atandı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. İrfan Aslan, Türkiye'nin en genç rektörü olduğunu söyledi. 

Ağrı'daki görevine önümüzdeki hafta başlayacak olan Prof. Dr. İrfan Aslan, ilk hedeflerinin üniversite ile halkı birleştirmek ve üniversiteye bir kampüs yapmak olduğunu söyledi. Aslan, "Üniversitenin bilim alanında ilerlemesi, bölgenin kalkınması için neler yapılabilir önce bunları tespit edeceğiz. Ağrı Dağı'nın bütün özelliklerini ortaya çıkarıp, turizme kazandırmak için birlik içinde çalışacağız" dedi. 

Bilim adamları yetiştirerek üniversitesinin ve bölgenin kalkınması için çalışmalar yapacaklarını da söyleyen Arslan, şunları ifade etti:
"Üniversiteye adını veren Ağrılı işadamı İbrahim Çeçen ile işbirliği yaparak kampüs yapacağız. Kampüsün içine merkezi laboratuar oluşturup, hayvancılıkla ilgili araştırmalar, incelemeler yapacağız. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi hastalıkları önceden tespit edip bölgeye yayılmasını önleyeceğiz. Ben şuna inanıyorum; görevler, insanlar gelip geçicidir. Önemli olan bulunduğunuz makamın yükünü taşımak, makamdaki görevinizi en iyi şekilde, insanlara eni yi hizmeti vermektir. O makamı bıraktığınız zaman hoş bir izlenim bırakarak, başarılı işleri yapmak önemlidir. Makamlar ve devletin kurumları bakidir, geçici olan insanlar ve görevlerdir. Hiçbir zaman makam derdim olmadı çünkü ben bilim yapmayı seviyorum. Biz bugün varız yarın yokuz. Ben bu görevi nöbet değişikliği olarak görüyorum, tek temennim nöbetimi en iyi şekilde tutabilmektir."

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 12:47:19
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 12:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?