6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

4 gün sonra anladı

Erzurum'da Taş Mağazalar semtinde kuyumculuk yapan Abdullah Tortum işyerinin soyulduğunu olaydan 4 gün sonra güvenlik kamerası kayıtlarından fark etti.


4 gün önce alıcı kılığında işyerine gelen 3 kadın, vitrindeki 3 bin YTL değerindeki bileziği alarak kayıplara karıştı. Olay günü durumu fark edemeyen işyeri sahibi Abdullah Tortum, 4 gün sonra vitrindeki bileziği yerinde göremeyince durumdan şüphelenerek güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Abdullah Tortum'un oğlu Murat Tortum, yaptığı incelemede 4 gün önce işyerine gelen alıcı kılığındaki 3 kadının vitrindeki bileziği aldıklarını belirledi.


İşyerlerine ait güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Murat Tortum, 21 Ağustos tarihli kayıtlarda alıcı kılığında işyerine gelen 3 kadından ikisinin babasını oyalarken diğer kadının vitrinde bulunan ve 3 bin YTL değerindeki bileziği çaldığını gördü. Hırsızlık olayı ile ilgili olarak polise bilgi veren Murat Tortum, olay sonrası kayıplara karışan 3 kadının yakalanması için suç duyurusunda bulundu.


Murat Tortum, babasının işyerinde yalnız olduğu sırada 3 kadının müşteri kılığında işyerine gelerek vitrindeki bileziği çaldıklarını söylerken, "Bayanın bileziği vitrinden çaldığı net olarak görünüyor. Hırsızların bulunması için şikayetçi oldum. İnşallah en kısa zamanda bulunur" dedi.


Olay sonrası güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri, 3 kadının yakalanması için çalışma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 10:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?