7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

4 gün tiyatro ücretsiz

Erzurum Kazım Karabekir Belediyesi Erzurum Şehir Tiyatrosu işbirliği ile Necip Fazıl Kısakürek’in “Bir adam yaratmak “ adlı oyunu sahnelenecek.


Necip Fazıl Kısakürek’in bir adam yaratmak adlı oyununu 16-20 cak 2008 tarihlerinde 15.00 – 19.30 saatleri arasında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası salonunda ücretsiz olarak halka sunulacak.

Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin:“Usta yazar Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı ve Erzurum Şehir Tiyatrolarının sahneleyeceği oyun inanıyorum ki izleyicileri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanacaktır. Oyuna yoğun ilginin olacağını düşünerek 5 gün boyunca sahne almasını sağladık.”dedi.


Oyunun yönetmenliğini Semih Yetimoğlu, Sanat yönetmenliğini Yakup Çağlayan, Sahne amirliğini Fatma Seyhan, müziğini Sait Ertem, Kostümlerini Meriç Değer ve dekorunu Abdullah Darı yapıyor.


“Bir adam yaratmak” adlı oyun, Necip fazıl'ın 1937 yılında Zonguldak'ta bir maden ocağında yazdığı, o yıl ve ertesi yıl büyük usta Muhsin Ertuğrul tarafından sahneye sunulan çok başarılı bir tiyatro eseri. Aynı dili konuşan fakat birbirlerinin neyi anlattıklarını anlayamayan insanların ortaya çıkardığı bir düzensizlik halinin anlatılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 14:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?