19
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

4 köyde kuduz karantinası

Erzurum Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, 10 kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğunun teşhisinin ardından 4 köyün karantina altına alındığını bildirildi. 

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, merkeze bağlı Muratgeldi, Kırkgöze, Akdağ ve Gülpınar köylerinde 10 kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğunun tespit edildiğini hatırlatarak, 4 köyde 3285 sayılı Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu çerçevesinde gerekli önlemlerin alındığını belirtti. 

Muratgeldi, Kırkgöze, Akdağ ve Gülpınar köylerinin 6 ay süreyle karantina altına alındığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "4 köyde idari ve fenni tedbirler alınarak 6 ay süreyle kordon ve karantina tedbirleri alınmış hayvan giriş çıkışı yasaklanmıştır. Bu köylerimizde dezenfeksiyon işlemi yapılmış, belli aralıklarla bu işlem tekrarlanacaktır. Ayrıca Akdağ köyünde 1 adet buzağı ve Kırkgöze köyünde de 1 adet sahipli köpek müşahede altına alınarak takibi yapılmaktadır." Erdoğan, köylerde sahipli kedi ve köpekler kuduz hastalığına karşı aşılanma çalışmalarına başladığını da bildirdi.
AA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 14:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?