4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

4 mahalle ve 9 köyde seçim

Erzurum'da Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 29 Mart'taki yerel seçimlerde çeşitli nedenle iptal ettiği 4 mahallede muhtarlık seçimi yapılıyor.

Bugün sabah saatlerinde okullara konulan sandık başına giden seçmen, yaklaşık 3 ay sonra ikinci kez oy kullandı.


29 Mart'ta yapılan yerel seçimler sonrası YSK tarafından iptal edilen seçimler bugün yeniden yapıldı. Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Köse Ömerağa ve Aşağı Sanayi Mahalleleri ile Karagöbek Mahallesi, Aziziye ilçesine bağlı 200 Evler Mahallesi ve Çat ilçesine bağlı Muratçayırı köyünde muhtarlık seçimleri yenileniyor. YSK kararına göre Hınıs'a bağlı Alikırı, Güllüçimen ve Ilıcak köylerinde vatandaşlar muhtar ve ihtiyat heyetini belirlemek için sandık başına giderken, Akbayır, Karaağaç, Kenger, Pınar ve Şalgam köylerinde ise ihtiyar heyetini belirlemek için oy kullandılar.


Çeşitli nedenlerle iptal edilen muhtarlık seçimleri için yaklaşık 3 ay sonra yeniden sandık başına giden vatandaşlarla muhtar adayları tek tek ilgilendi. 29 Mart'taki seçimde Köse Ömerağa Mahallesi Muhtarlığını eski Muhtar İsmail Yeşilyurt kazanmış, rakibi İsmail Hakkı Torun'un itirazı üzerine seçim Yakutiye İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilmişti.


Yeşilyurt'un mahallede 6 aydan az oturduğu belirleyen İlçe Seçim Kurulu, seçimin tekrarlanmasına karar vermişti. Köse Ömerağa Mahallesi muhtarlığı için bugün Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'ndeki 1215 No'lu sandıkta ikinci kez seçim yapılmaya başlandı. 303 seçmenin bulunduğu mahallede eski muhtar İsmail Yeşilyurt ile rakibi İsmail Hakkı Yeşilyurt, muhtarlık için aday oldu. Seçimi ikinci kez kazanacağını belirten Yeşilyurt, "Mahalleme hizmet etmeye kaldığım yerden devam edeceğim" dedi.


Köse Ömerağa Mahallesi'ndeki muhtar seçimi, sabah saatlerinde yapılmaya başladı. Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde oy kullanan vatandaşlar, seçimin iki muhtar adayı için de hayırlı olmasını diledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 14:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?