7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

4 okula beyaz bayrak ödülü

Erzurum'da 4 okula beyaz bayrak ödülü verildi.

Erzurum Lisesi konferans salonunda düzenlenen törene Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Sağlık Müdürü Dr. Serhat Vançelik, eğitim çalışanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Sağlık Müdürü Dr. Serhat Vançelik, işgücü kaybı ve okula devamsızlığın en büyük sebebinin su ve besinlerden oluşan hastalıklar olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığının bulaşıcı hastalıklar için önemli mücadele verdiğini anlatan Vançelik, "Sağlık Bakanlığı, su ve besinlerle bulaşan hastalıklar ile ishalli hastalıkları yoketmeye kararlı. Kuduzla da etkili mücadele ediyoruz. Bu iki hastalık grubunu Türkiye'den silmek için Sağlık Bakanlığı elinden geleni yapıyor" dedi.

Bu amaç için düzenlenen temiz okul, sağlıklı okul projesinin bulaşıcı hastalıkları önlemede çok önemli olduğunu vurgulayan Vançelik, şunları söyledi: "Çünkü milyonlarca çocuğumuz, bu eğitim yuvalarında hizmet almakta. Yaşamlarının önemli bir kısmını okullarda geçirmekteler."

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, eğitim denince akla sağılığın geldiğini ifade ederek, "Bu yarışma bir semboldur. Bütün okullarımızın, öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerini amaçlıyoruz" dedi.

Törende daha sonra okullarında yaptıkları çalışmalarla beyaz bayrak ödülünü almaya hak kazanan Nenehatun Anadolu Lisesi, Pasinler Anadolu Lisesi, Şenkaya İMKB ile Karaçoban İMK'nin okul müdürlerine ödülleri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 16:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?