4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

45 yabancı Türkçe öğreniyor

Atatürk Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen uluslar arası yaz okulu programına 6 ülkeden 45 öğrenci katıldı.

Atatürk Üniversitesi tarafından konuk edilen öğrenciler, Erzurum’da Türkçe öğreniyorlar.
Atatürk Üniversitesi, 3 yıldan beri daha küçük çapta düzenlediği uluslararası yaz okulu programlarını bu yıl ‘Kültürler arası Köprü Uluslararası Yaz Okulu’ adıyla organize etti. Tayvan’dan 24, Malezya’dan 4, Azerbaycan’dan 4, Gürcistan’dan 8, Amerika Birleşik Devletleri’nden 4 ve İtalya’dan bir öğrencinin katıldığı programda Türkiye”nin, Erzurum”un ve Atatürk Üniversitesi’nin tanıtımına yer veriliyor. Türkçe dersleri de verilen öğrencilere bölgenin doğal ve kültürel varlıklarının tanıtımı da yapılıyor. Farklı ülkelerden öğrencilerin birbiriyle ve Erzurum’daki öğrencilerle iletişimini sağlayarak uluslararası dostluğa ve barışa katkı sağlamanın da amaçlandığı program neşe içerisinde devam ediyor.
Erzurum Atatürk Üniversitesinde 6 Temmuz günü başlayan uluslar arası yaz okuluna katılan öğrencilere sertifika verilecek. 6 ayrı ülkeden gelen 45 öğrenci 18 Temmuzdan itibaren ülkelerine dönecekler.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 17:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
neslihan erdoğan IP: 88.254.56.xxx Tarih : 14.07.2009 18:14:45

türkçe oğrenmeleri çok güzel onları çok seviyorum teşekkür ederim