8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

480 milyon lira yatırım yapıldı

480 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, Erzurum'a kış oyunları için KDV hariç 480 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Bekir Korkmaz, Turan Güneş Bulvarı'ndaki Genel Koordinatörlük Merkezinde, Erzurum 2011 Kış Üniversite Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu'nun (HDK), oyunların açılış ve kapanış organizasyonuna talip olan firmaların sunumundan sonra düzenlediği basın toplantısında, 2007 yılında Torino'da yapılan değerlendirme sonucunda 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının Erzurum'a verildiğini hatırlattı.

Korkmaz, ''Üç yıl içerisinde büyük hamleler yaptık. Türkiye son 10 yılda spor alanında çok büyük ilerlemeler kaydetti. Gerek tesisleşme, gerekse organizasyonlardaki başarısı dolayısıyla bölgesinin parlayan yıldızı oldu. Erzurum'a KDV hariç 480 milyon liralık yatırım yapıldı. Bunun yüzde 90'lık kısmını Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), geri kalan kısmı da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla yapıldı'' dedi.

“Kış sporunda birçok ilklerin yaşandığı tesisleşmeyi Erzurum'da gerçekleştirdik” diyen Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk defa kayakla atlama tesisi, curling için özel bir tesis, biatlon ve bunun yanında buz hokeyi salonu, buz pateni için bir salon Erzurum'da gerçekleştirilirken, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Sarıkamış'ta ikinci kayak tesisi olmak üzere Ağrı, Muş, Hakkari gibi illerinde de tesisler yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Bu da gösteriyor ki Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum geleceğin Davos'u olacak şekilde inşa ediliyor. Kış sporunda birçok ilklerin yaşandığı tesisleşmeyi Erzurum'da gerçekleştirdik. Bu bölgede kış turizminin ve kayak sporunun büyük bir hamle yaparak önümüzdeki 10 yıla damgasını vuracağını söyleyebiliriz.”

Oyunların açılış ve kapanış töreni için 15 milyon liralık bir bütçe ayırdıklarını ve bunun için de 13 firmanın kendilerine sunum yaptığını belirten Korkmaz, değerlendirmenin yaklaşık 10 gün içinde yapılarak ihaleyi kazanan firmanın duyurulacağını söyledi.

Yurtiçi ve yurtdışı ortak girişimcilerin de sunum yaptığını kaydeden Korkmaz “Çok üst düzey sunumlar oldu. Türkiye’nin bu tür organizasyonlardaki başarısı sunumlara da yansıdı” dedi.

REKOR KATILIM...

Koordinatör Korkmaz, kış oyunlarına Erzurum'da rekor bir katılımın gerçekleşeceğini ifade ederek, ''Bundan önceki oyunlarda Avusturya'nın Insburg kentinde 51 ülke yer almıştı. Bu bir rekordu. Ancak Erzurum için 52 ülkeden yaklaşık 2900 sporcu müracaat etti. Bu sayı oyunlar için rekor bir katılım olacak. Yaptığımız tesisler ve Erzurum, 3 bin kişiyi çok rahatlıkla ağırlayabilecek kapasitede. Bu konuda hiçbir endişemiz yok. Gerekli hazırlıklar son aşamasına geldi. 15 gün sonra da oyunlara katılacak bütün ülkelerin kafile başkanları ve takım kaptanlarının katılacağı bir delegasyon toplantısı yapılacak. Ülkelere organizasyondaki son durumunu değerlendirme fırsatı da vereceğiz'' diye konuştu.

480 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI
480 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI
480 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 11:32:01
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 11:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?