8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

5 bin ev oturulmaz durumda

Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, belde sınırları içerisindeki 5 bin evin oturulamaz durumda olduğunu söyledi. 

Belediye sınırları içerisinde ve şehir merkezindeki 42 mahalleden tamamına yakınının eski Erzurum’u ve eski yapıyı oluşturduğunu anlatan Belediye Bakanı Atınç, "Bu mahallelerin bazılarında virane konumundaki evlerin oranı yüzde 70’leri buluyor. Yani mahallelerin önemli bir kısmı maili inhidam (yıkıma yüz tutmuş) durumda." diye konuştu. 

Yakutiye bölgesinin şehrin merkezi konumunda olduğunu, bu nedenle de yapılaşmanın yüz yıl öncesinden miras olduğunu beliren Başkan Atınç, yol ve sokakları 70-80 yıl önce dizayn edilmiş bu mahallelerde ancak at arabasının geçebilir durumda olduğunu dile getirdi.
 
Yakutiye Belediyesi olarak 2004-2006 yılları arasında bin 845 adet maili inhidam raporu düzenleyerek sahiplerine iletildiğini kaydeden Başkan Atınç, "Gecekondu ile mücadele çerçevesinde Hasanibasri, Kırmacı, Çırçır ve Kurtderesi mahallelerinde 705 adet gecekondu kaldırıldı. Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde mevcut yapı durumunun tespiti amacıyla Yakutiye Belediyesi ve Erzurum Mühendisler Odası tarafından ortaklaşa yapılan bir çalışmada artık oturulamaz konumda olan 5 bin adet bina tespit edildi. 3 bin adet oturulamaz durumda olan ev ve gecekondu ıslah bekliyor. Yıkık ve düzensiz mahallelere hizmet götürülemiyor. Halka hizmet ulaştırmamızda mevcut yapılaşma büyük bir engel oluşturuyor.” şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 11:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?