6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

5 fakülteye yeni dekan

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, 5 fakülteye yeni dekan atadı. Bakanlar Kurulu kararıyla iki ayrı fakülteye dönüştürülen Fen ve Edebiyat Fakültelerine de ilk dekan ataması yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Ağustos ayında Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirilen Prof.Dr. Hikmet Koçak, yönetimde değişimi sürdürüyor. Göreve başladıktan sonra rektör yardımcıları, akademik ve idari kadrolarda 44 tayin gerçekleştiren Prof.Dr. Koçak, bugün 5 fakülteye yeni dekan atamalarını da onayladı. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Basın Danışmanlığından yapılan açıklamaya göre Tıp Fakültesi Dekanı Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cahit Karakelleoğlu, görevini Prof.Dr. Sabri Selçuk Atamanalp’a, Diş Hekimliği Dekanı Prof.Dr. Recep Orbak, görevini Prof.Dr. Abubekir Harorlı’ya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğur Güllülü de görevini Prof.Dr. M.Suphi Orhan’a devretti. 

İKİ YENİ FAKÜLTE
Bu arada Bakanlar Kurulu kararıyla iki ayrı fakülteye dönüşen Fen ve Edebiyat Fakültelerine de ilk atamalar yapıldı. Rektör Koçak, yeni kurulan Fen Fakültesi Dekanlığına Prof.Dr. İrfan Küfrevioğlu’nu, Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevine ise Prof.Dr. Yılmaz Özbek’i getirdi. Küfrevioğlu ve Özbek görevlerini Fen-Edebiyat Faküldesi Dekanı Ümir Demir’den devraldılar. 

2 DEKAN ATANMIŞTI
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Koçak, geçtiğimiz ay Ziraat Fakültesi Dekanlığına Prof.Dr. Mustafa Yıldırım Canbolatı, Mühendislik Fakültesi Dekanlığına ise Prof.Dr. Cafer Çelik’i getirmişti. 

REKTÖR KOÇAK’TAN TEBRİK
Fakültelere atanan yeni rektörlerin devir teslim törenlerine katılan Koçak, hepsine de başarılar diledi. Eski dekanlara bugüne kadar yaptıkları hizmetler için teşekkür eden Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi’ni daha ilerilere taşımak için çalışacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 10:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?