8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

5 İlçe karanlıkta kaldı

Erzurum'un Oltu İlçesi'nde şiddetli fırtına sebebiyle elektrik trafosunun çatısının uçarak çıkış kablolarının üzerine düşmesi sonucu meydana gelen patlama sonrasında, Oltu ve çevresindeki 4 ilçeye elektrik verilemiyor.
 
Sabah saatlerinde Oltu elektrik trafosunun çatısı şiddetli rüzgar sebebiyle uçtu. Trafo çıkış kablolarının üzerine düşen çatı, bu sırada patlamaya yol açtı. Trafoda arıza meydana gelmesi sebebiyle Oltu İlçe merkezi ve bağlı köyleri ile Olur, Uzundere, Narman ve Şenkaya ilçelerine elektrik verilemiyor.
 
Bu arada elektrik kabloları üzerine düşen çatı, itfaiye ve TEDAŞ ekiplerince kaldırıldı. TEDAŞ Oltu Şefi Yalçın Çakal, arızanın büyük olduğunu belirterek, çevre ilçelerden görevli elektrik teknisyenlerinin çağrıldığını ve onarım çalışmalarının akşam saat 19.00'a kadar devam edeceğini bildirdi.
 
Öte yandan, Oltu İlçe merkezinde şiddetli rüzgar sebebiyle Garnizon Komutanlığı içerisinde kavak ağaçları elektrik hatları üzerine yıkılırken, Ballıca Köyü'nde de bir elektrik direği devrildi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 16:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?