8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

50 yıllık çaba sonuç verdi

NARMANLILARIN YOL TALEBİ

Erzurum’un Narman İlçesi’nde, ilçe ile il merkezi arasındaki karayolu ulaşım ağını 12 kilometre kısaltacak olan Karapınar yolunun yeniden faaliyete geçirilmesi için yaklaşık elli yıldır sürdürülen çabalar sonuç verdi.

İlçe halkının eski Karapınar yolunun yeniden faaliyete geçirilmesi yönündeki taleplerini değerlendiren Narman Kaymakamı Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ve Ak Parti Narman ilçe başkanı Zafer Rüşen birlikmte hareket ederek söz konusu yolun yapılması için ortak girişim başlattı.

Narman Erzurum yolunun ilçenin kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle mevcut kireçli geçidi üzerinden verilmesi bilhassa kış aylarında sürücüleri zor durumda bırakıyordu. İlçe halkı Karapınar yolunun iniş ve çıkışlarının kireçli geçidi üzerinden çalışan mevcut yoldan daha iyi olduğu ve rampa ve virajların daha az olması nedeniyle yolun bu bölgeden verilmesini istiyordu.

Yapılan girişimler sonucu Narman-Tortum arasındaki 12 kilometrelik yolun yapımına başlandı. Yolun eski yerine alınmasıyla birlikte yolun kısalacağı ülke ekonomisine ve ilçeye ekonomik konuda büyük katkı sağlanacağı belirtiliyor.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Erzurum İl Özel idaresi Genel Sekreteri Salami Altınok . Erzurum Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altınok, İl genel Meclis Encümenleri Münir Akdemir. Cem Çil. Narman Kaymakamı Alper Tanrısever. Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Ak Parti İlçe başkanı Zafer Ruşen ve çok sayıda vatandaşla birlikte yapımı istenen yolda incelemelerde bulunuldu.

Yapımı düşünülen yol üzerinde harita üzerinde vekil ve diğer heyet mensuplarına bilgi veren Erzurum Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altınok, “Şu an ki mevcut kullanılan yol ile burasının arasında 12 kilometrelik bir fark var. Şu anki kullanılan yol üzerinden Demirdağ’dan buraya girilince Tortum Narman arası 29 kilometre oluyor, Yani 12 kilometre bir kısalma oluyor. Biz burada bir çalışma yapalım karayolları standartların da olmasa da köy yolu standartlarında yapalım, projemiz hazır olsun. Eğer şartlar uygun olursa karayolları olarak yoldan sorumlu olup bakım ve onarımı ile ilgilenilir eğer şartlar bu yönde olmasa da İl Özel İdaresine bağlı bir yol olarak yolun bakımı ile köy hizmetleri ilgilenir. Elimizdeki proje ile de sonradan bizim daha rahat bir şekilde çalışma yapabilmemiz için yolun karayollarının sorumluluk alanına alınırsa biz daha rahat çalışırız ama bu konuyla ilgili bize talepte bulunulması gerekiyor” diye konuştu.

Ak parti Milletvekili Muzaffer Gülyurt ise konuyla ilgileneceğini burayla ilgili olarak Kaymakamlık veya Belediye tarafından burası için talepte bulunmalarını istedi Prof. Dr. Gülyurt, “12 kilometre yol kısalması hem Narman’ı ve diğer ilçelerin de yollarının kısalmış olur” dedi.

Kaymakam Tanrısever, Başkan İşleyen ve Ak parti ilçe başkanı Rüşen Milletvekili Muzaffer Gülyurt ve Karayolları Bölge Müdürü Altınok’a teşekkür ederek bu yolun yapılması durumunda ilçe halkının 50 yıllık hayali gerçekleşmiş olacağını, ilçe halkı adına yolun yapımı için gayret gösterilmesi yönünde kendilerinin de çalışacaklarını belirttiler.

NARMANLILARIN YOL TALEBİ
NARMANLILARIN YOL TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 14:06:03
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 17:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?