2
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

546 asansöre kırmızı etiket

Erzurum’un merkez Yakutiye ilçesinde 471 asansörden, 301’ine, Palandöken’de 402 asansörden, 238’ine, Aziziye’de ise 26 asansörden 7’sine kullanılmasının büyük risk taşıdığını belirten kırmızı etiket yapıştırıldı.

Türk Standartları Enstitüsü Doğu Anadolu Proje Koordinatörü İbrahim Seyhan, her 10 asansörden 6 tanesinin tehlike arz ettiğini söyledi.

Seyhan, “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği kapsamında asansörlerin bakım ve kontrolünü TSE tarafından yapılıyor. Yakutiye, Palandöken ve Aziziye, ilçelerinde rutin olarak asansör denetimleri aralıksız devam ediyor. Erzurum’daki asansörlerin periyodik denetimleri Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılıyor. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan asansör bakım ve işletme yönetmenliği kapsamında TSE olarak ilçe Belediye Başkanlıklarıyla asansörlerin periyodik ve tam muayenesi denetimleri protokollü imzalandı. Çok ciddi incelemeler yaparak denetlediğimiz asansörlere, durumlarına göre yeşil, kırmızı ya da mavi etiket yapıştırıyoruz. Kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan asansörlere yeşil etiket, eksiklik ve hataların acilen giderilmesini gerektiren asansörlere mavi etiket ve eksikliklerle hataların giderilmesine dek kullanılması sakıncalı olan asansörlere ise, kırmızı etiket yapıştırıyoruz.” diye konuştu.

Tehlike saçan asansörleri takip altına aldıklarını belirten Seyhan şunları ifade etti: “En kısa zamanda bu tehlike saçan asansörlerin onarımlarını yaptırmalarını aksaklıklarının giderilmesini istiyoruz. Basit bir aktarım aracı olarak görülen asansörler, tekniğe aykırı durumlarda maalesef can kaybına varan kazalara bile neden olabiliyorlar. Kaldı ki, asansörler yüzünden yaşamlarını kaybeden insanlara halen daha rastlanabilmektedir. Bu nedenle hem konut ve kurum yöneticilerinin, hem de belediyelerin, asansörlerin denetimi ve gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığı konusunda hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Türk Standartları Enstitüsü Doğu Anadolu Proje Koordinatörlüğü olarak, bu konuda biz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.”

CHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2013 Salı 18:25:36
Güncelleme :8 Kasım 2013 Cuma 13:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?