6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

575 YTL'ye Sibirya kömürü

Erzurum Valisi Sami Bulut'un girişimleriyle Türkiye Kömür İşletmeleri'nden (TKİ) getirtilen birinci sınıf Sibirya kömürünün tonu 550 YTL peşin fiyatla, depo teslimi satılmaya başlandı.

Ayrıca iki taksit olarak almak isteyen vatandaşlar 575 YTL'ye ucuz kömüre sahip olabilecekler.

 


Erzurum'da vatandaşlara piyasanın oldukça altında bir fiyata kömür satışı yapılacak olması özellikle geliri orta düzeyde olan vatandaşları memnun ederken, Vali Sami Bulut, vatandaşların faydasına olduğunu görmeleri halinde gelecek yıllarda da aynı girişimde bulunabileceklerinin müjdesini verdi.


Bayram tatilinin bitmesi ile birlikte satışların başladığını kaydeden Vali Bulut, "Piyasada 700 - 850 YTL arasında satılan kömür Valiliğimiz aracılığıyla 550 YTL'den vatandaşların istifadesine sunulmuştur. 15 Aralık 2008 tarihi itibariyle kömür satışlarına başlanmasına rağmen vatandaşların yoğun talebi olduğu görülmüştür. Vatandaşlarımızın kömürlerini nasıl alabilecekleri konusunda daha önce açıklamalar yapılmış olup, ücretini, Vakıflar Bankası'ndaki ilgili hesap numarasına yatırmak kaydıyla, kömürtevziden kömürlerini teslim alabilirler. Şu ana kadar satış noktasına yaklaşık 300 ton kömür geldi ve toplamda 5-6 bin ton kömür getirilmesi planlanmaktadır. İlçelerimizden ve hatta Iğdır ilinden kömür talebi bulunmaktadır. Bu fiyatla sabit ve dar gelirli vatandaşların kışı biraz daha rahat geçireceğini düşünmekteyiz" diye konuştu.

PASİNLER'DE DE SATIŞA SUNULDU
Bu arada, ilçesindeki vatandaşların da ucuz kömürden yararlanmasını isteyen Pasinler Kaymakamı Sıtkı Öcal, Valilik Kömür Tahsis ve Tevzi Satış Noktası'ndan aldığı kömürleri ilçesinde satışa sundu.


Erzurum merkezde olduğu gibi Pasinler ilçesinde de kış aylarının oldukça sert geçtiğini belirten Kaymakam Öcal, Pasinler halkının daha ucuza ısınacak olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 09:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?