4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

6. Zootekni Kongresi 24 Haziran'da

Türkiye Ulusal Zootekni Kongresi’nin 6. Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde yapılacak. Prof.Dr. Kemal Bıyıkoğlu anısına yapılacak kongre 24-26 Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye’de iki yıllık periyotlar halinde yapılan zootekni kongresinin 6.’sının Erzurum’da yapılacağını belirten Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Akbulut, bu yılkı kongrenin ‘Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu’ anısına düzenleneceğini açıkladı.

İki yılda bir düzenlenen zootekni kongrelerinin amacının bilim insanlarını bir araya getirmek olduğunu belirten Prof.Dr. Ömer Akbulut, “Türkiye ekonomisinde hayvancılığın önemli bir konuma sahiptir. Diğer birçok sektörde olduğu gibi günümüzde artık hayvancılığında bilimin ışığında ve modern tekniklerle yapılması zorunlu hale gelmiştir. Bilişim teknolojisindeki gelişmeler hayvancılık alanındaki bilimsel çalışmalara da ivme kazandırmıştır.

Ulusal Zootekni Bilim Kongrelerinin amacı zootekni alanında üniversiteler ile diğer kamu ve özel kurumların ilgili birimlerinde yapılan son çalışmaları tartışmak ve değerlendirmek üzere deneyimli ve genç bilim insanlarını bir araya toplamaktır. Bu vesile ile farklı kurumlarda çalışan meslektaşların bir araya geldiği bir diyalog ortamı oluşturmak, bilgi paylaşımı sağlamak, yeni araştırmalara yön vermek ve bu araştırma sonuçlarını başta Tarım ve Köyişleri Bakanlığı olmak üzere icracı tüm kuruluşlara ve yetiştiricilere sunmak bu kongrelerin genel amaçlarını oluşturmaktadır.”dedi.

ÖNCELİK GÜNCEL VE YENİ ARAŞTIRMALAR

Erzurum’da yapılacak kongrede önceliğin yeni ve güncel araştırmalara verileceğini ifade eden Akbulut, açıklamasında şunları ifade etti: “Erzurum'da gerçekleştirilmesi planlanan 6.Ulusal Zootekni Bilim Kongresinde öncelikle yeni ve güncel araştırmalara, doktora-yüksek lisans tez sonuçlarına ve deneyimli araştırıcıların kendi uzmanlık alanlarında hazırlayacakları kapsamlı derleme çalışmalarına yer verilecektir. Ayrıca kongrede çağrılı bildirilere de yer verilecektir. Kongrenin son gününde sosyal ve kültürel içerikli geziler yapılması düşünülmektedir.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 10:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?