9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

6 ay düğüne katılmama cezası!

Erzurum'da ağabeyisi Fatih Buzdağlı'nın düğününde oluşturulan konvoyda bulundurma ruhsatlı tabancası ile havaya 5 kez ateş eden Muhammet Levent Buzdağlı, önce 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, ardından 6 ay süreyle ‘düğüne katılmama' kaydıyla cezası ertelendi.

Kentin Kavak Mahallesi'nde oturan demirci 32 yaşındaki Muhammet Levent Buzdağlı, 31 Ağustos 2002 tarihinde ağabeyisi Fatih Buzdağlı'nın Atatürk Üniversitesi kampusu içindeki salonda yapılan düğünü katıldı. Salondaki düğünün saat 23.00 sıralarında bitmesinin ardından oluşturulan konvoyla tur atılırken aşka gelen Muhammet Levent Buzdağlı, bulundurma ruhsatlı tabancasını çıkardı ve art arda 5 el hava ateş etti.

Şikayet üzerine çevrede bulunanların korku ve paniğe kapılmasına neden olmak, tabancayı ruhsata aykırı biçimde taşımak ve kullanmak suçlarından Muhammet Levent Buzdağlı hakkında Erzurum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Buzdağlı'yı önce yasa gereği 6 ay hapis cezasına çarptıran hakim Abdullah Er, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığı ve iyi halini dikkate alarak bu cezayı ‘Erzurum ilinde yapılan düğün etkinliklerine katılmaktan yasaklanmaya dönüştürülmesi' kararıyla erteledi. Muhammet Levent Buzdağlı bu sürede düğünlere giderse, cezaevine girecek.

Mahkemenin 24 Ocak 2006 tarihinde verdiği kararın henüz Yargıtay aşamasında bulunduğunu söyleyen Muhammet Levent Buzdağlı, “Fatih abimin düğün konvoyunda ruhsatlı olan silahımla havaya bir kaç el ateş ettim. Sonra çok pişman oldum. Mahkemenin verdiği 6 ay süreyle düğünlere katılmama cezasını çok yerinde buldum. Kesinlikle düğünlerde hiç kimse tabancayla ateş etmesin” dedi.

En çok kendisine ‘maganda' denilmesine kızdığını söyleyen Buzdağlı, “Bu kaba bir kelime. Ben kendimi maganda olarak görmüyorum. Alkolün de etkisiyle bir cahillik yaptım” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 11:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?