4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

63 yıl önceki şiir gecesi kitaplaştırıldı

Erzurum Tarihini Araştırma ve Tanıtma Derneği, 63 yıl önce Erzurum Halk Evi tarafından düzenlenen şiir programını kitaplaştırdı.


Erzurum Tarihini Araştırma ve Tanıtma Derneği Başkanı Ali Kurt, "Erzurum Halk Evi tarafından 12 Şubat 1946 yılında düzenlenen şiir gecesinde, Rabia Hatun, Nefi, İbrahim Hakkı, Ziya Paşa gibi ünlü şairlerimizin şiirlerini, Aşık Veysel Dr. İbrahim Budak ve Necati Öner gibi ünlü şairlerimiz okumuş. Yıllar önce yapılmış bu şiir gecesi programını günümüze taşımak, halkımıza tanıtmak için böyle bir broşür hazırladık" dedi.


Erzurum'un, vatan savunması uğruna yaptığı kahramanlıklarıyla tanınmış bir kültür şehri olduğunu vurgulayan Kurt, "Şehrimizde ve bölgemizde sanat ve edebiyat dünyamızda yer tutan pek çok bilim ve sanat adamının geçmişte de yetiştiğini biliyoruz. Bu çalışmamızda, Erzurum'da yıllar önce yapılan ilginç bir kültürel faaliyeti hatırlamayı amaçladık" diye konuştu.


Erzurum'un kültürel birikimini tanıtmak üzere hazırlanan broşürde, yıllar önce yapılan kültürel faaliyetler, önemli şairlerin şiirleri ve fotoğrafları, kültürel birikimleri ve tarihi mekanlarının fotoğrafları yer alıyor

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 14:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?