6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

75'lik dede evlenmek istiyor!

Erzurum'da yurdum insanı manzarası görenleri şaşırttı, duyanları güldürdü. Güler yüzlü, kilosu 75'in altında, uzun boylu bir kadınla evlenmek isteyen 75 yaşındaki dede, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan (SYDV) yardım talebinde bulunurken, üç gündür sürekli gelip giden dede adeta vakıf çalışanlarını esir aldı.

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yukarı Çat Köyünde yaşayan 75 yaşında ki Mehmet Atik Tanas, 4 yıl önce eşinin vefat etmesi üzerine yalnız kaldı. Geçen 4 yıl içerisinde Tanas, evlenebilmek için televizyonlar kanalların da yayınlanan birçok evlendirme programına müracaat etti. Tanas, evlendirme programlarından uzun uğraşlarına rağmen bir medet bulamadı. BAĞKUR emeklisi Mehmet Atik Tanas, evlenebilmek için çalmadık kapı, denemedik yöntem bırakmadı.

Tanas, son çare olarak devletten evlenecek kadın istiyor. Devlet tarafından dullara maaş bağlanması nedeniyle kısmetinin kapandığını ileri süren Tanas, bugünler de Erzurum SYDV'nin kapısını aşındırmaya başladı. Üç gündür SYDV'ye gelip, giden ve adeta çalışanları esir alan Mehmet Atik Tanas, ısrarla evlenmek istediğini belirtiyor.

Bu konuda SYDV'den kendisine yardım edilmesini isteyen Tanas, İHA kameralarına aradığı kadının kriterlerini de belirterek, şöyle konuştu:

"BAĞKUR emeklisiyim. Dükkanım var, elim tezgaha yakışır, Bin TL'nin üzerinde gelirim var. Güleç yüzlü, ciddi, kapalı, Allahın emrini bilen, 75 kilodan fazla olmayan, uzun boylu bir kadın arıyorum. Namaz kılacak, ben imam olacağım o cemaatim olacak, ben ona kurban olacağım bir kadın. Bir dönem İranlı bir kadın buldum tv programlarından tam o sıra Türkiye'de şehit haberleri oldu ardından da Van depremi yaşandı. Ben de hele bu dede Türkiye'nin haline bak bunun hayına bakın demesinler diye gidemedim olmadı. SYDV bana kadın bulsun. Evlilikte keramet vardır."

Evleneceği kadına şarkılar da söyleyebileceğini belirten Tanas, kameralar karşısın da bu kabiliyetini de sergilemeyi ihmal etmedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2012 Çarşamba 10:24:31
Güncelleme :9 Şubat 2012 Perşembe 18:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?