4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

80 köyle ulaşım koptu!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 80 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 3 derece ile Erzurum'da ölçüldü. AA muhabirinin Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkili oluyor. Bahar mevsiminde görülen yoğun kar yağışından vatandaşlar olumsuz etkilendi.

Bölge illerinden Erzurum'da 75, Muş'ta 3 ve Ardahan'da 2 olmak üzere toplam 80 köy yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşım açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kent merkezlerinde de etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Son yağan karla birlikte kar kalınları Erzurum'da 6, Ardahan'da 8, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 15, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise 125 santimetre olarak ölçüldü. Sabah kar sürprizi ile karşılayan kent merkezlerindeki vatandaşlar, araçlarında kar temizliği yaptılar.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları da Erzurum'da eksi 3, Kars ve Ardahan'da eksi 2, Erzincan'da 5 derece olarak ölçüldü. Bahar mevsiminde, yazlık lastiklerin takıldığı bir dönemde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, karayollarında da ulaşımın aksamana neden oldu. Özellikle yazlık lastiklerini takan bazı araçların, Erzurum-Erzincan karayolundaki buzlanma nedeniyle, zaman zaman yolda kaldığı bildirildi.

Erzincan-Sivas karayolunun 15. ve 30. kilometlerindeki buzlanma ve tipi nedeniyle de ulaşım güçlükle sağlanıyor. Erzincan'dan Sivas istikametine zincirli araçların gitmesine izin veriliyor. Erzincan-Gümüşhane karayolundaki karla mücadele ve tuzlama çalışmaları dolayısıyla Gümüşhane istikametine giden araçlar, Yalnızbağ mevkisinde önlem amaçlı bekletiliyor.

AA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2011 Salı 13:45:51
Güncelleme :12 Nisan 2011 Salı 16:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?