8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

96 yıl önce cephanelikti

96 YIL ÖNCE CEPHANELİKTİ

Farklı konseptiyle kentteki sosyal hayata farklılık kazandıran Erzurum Evleri ve Şahane’den sonra Daşhane de yerli ve yabancı turistlerin uğrak bir mekanı haline geldi.

Taşambalar yanında bulunan ve ‘Alemdarlar Konağı’ olarak bilinen yaklaşık 100 yıllık eski Erzurum evinde küçük değişiklikler yapan Ufuk Demir, bahçesiyle birlikte 250 metrekarelik alanı otantik bir kafetaryaya dönüştürdü.

Girişteki kitabesinden 1907 yılında yapıldığı anlaşılan tarihi mekanı korumak için elinden geleni yaptığını söyleyen Demir, evin 1914 -1918 yılları arasında cephanelik olarak kullanıldığını öğrendiğini belirtti.

HERKESİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Daşhane’ye gelen herkesin mekana hayran kaldığını anlatan Demir, “Tarihi bir mekan olması herkesin ilgisini çekiyor. Erzurum Evleri’ndeki tarzımızı buraya da yansıttık. Aralarında tarihi eserlerinde bulunduğu yüzlerce objeyle süslediğimiz Daşhane Erzurum’un en farklı mekanlarından biri oldu. Biri banyolu üç odası, kiler ve tandır odasını birleştirerek büyük bir salon haline getirdiğimiz Daşhane’de haftanın belli günleri canlı müzik ile misafirlerimize hoş saatler yaşatıyoruz” dedi.

2011 HAZIRLIĞI

Erzurum’da yapılacak olan 2011 Kış Oyunları için kente gelecek sporcu ve misafirlere en iyi hizmeti vermek için çalışacaklarını söyleyen Ufuk Demir, bunun için ilk olarak personele yabancı dil eğitimi aldırdıklarını söyledi. Ayrıca İngilizce katalog ve broşürler yaptırdıklarını ifade eden Demir, “2011 Kış Oyunları hem Erzurum’u hem de mekanlarımızı tanıtmak için çok büyük bir fırsat. Biz bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

96 YIL ÖNCE CEPHANELİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 13:23:03
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 13:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?