4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

AB Heyetine ilgisizlik tepkisi

Avrupa Birliği'nin (AB) Ankara'daki Büyükelçiliklerinde görevli 15 müsteşar Erzurum'da incelemelerde bulundu.


AB'ye üyelik sürecinde bölgeyi daha yakından tanımak için iki gündür Kars'ta bulunan müsteşarlar bugün Erzurum Valisi Sami Bulut, Büyükşehir Belediyle Başkanı Ahmet Küçükler ve Baro Başkanı Naci Turan'ı ziyaret etti. Baro ziyareti sırasında Başkan Naci Turan, Erzurum'da ilk defa AB'nin böylesine kalabalık bir heyetle inceleme yaptığını belirterek, AB'nin Erzurum'a ilgisizliğine tepki gösterdi. "Diyarbakır'a gösterilen ilginin birazını da bize gösterin" diyen Baro Başkanı Turan, AB'nin Erzurum'u ihmal ettiğini ileri sürdü.


Dün akşam saatlerinde Erzurum'a gelen AB heyeti Erzurum'da ilk olarak Vali Sami Bulut'u ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme sonunda AB müsteşarlarına Oltu taşı hediyeler verildi. Buradan Büyükşehir Belediyesi'ne geçen AB heyeti son olarak Erzurum Barosu'nu ziyaret etti.
Baro ziyaretinde açıklamalarda bulunan AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliğinde görevli Müsteşar Katerina Moravcova, AB'ye üyelik sürecinde Türkiye'nin değişik bölgelerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, gelişmeleri yerinde görmek istediklerini söyledi. Bu ziyaretlerle bölge hakkında daha geniş bilgiye sahip olabildiklerini dile getiren Moravcova, bölgenin ekonomik ve sosyal yapısını analiz ederek karşılıklı diyalogu geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.


Erzurum'a ilk kez böylesine geniş katılımlı bir AB heyetinin geldiğini ifade eden Baro Başkanı Naci Turan, müsteşarlara ilgisizlikten yakındı. Erzurum'un AB tarafından ihmal edildiğini kaydeden Turan, "Diyarbakır'a gösterilen ilginin birazını da Erzurum'a göstermenizi bekliyoruz. Bu ziyaretin bu anlamda yeni bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum" dedi.
Müsteşar Katerina Moravcova ise Turan'ın açıklamalarına karşılık olarak ziyaretlerinin ilişkilerin gelişmesinde olumlu bir adım olması temennisinde bulundu.


AB heyetinde Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti'nin yanı sıra, AB Komisyonu Müsteşarı Tibor Varadi, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, Yunanistan, İrlanda, Litvanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İngiltere Büyükelçilik müsteşarları bulunuyor

İha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 15:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?