9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

AB hibesi alanlar açıklandı

Samsun-Kastamonu-Erzurum Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı kapsamında Avrupa Birliği (AB) fonlarından hibe almaya hak kazanan proje sahipleri için Erzurum'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen toplantıya Erzurum-Erzincan-Bayburt illerinden hibe almaya hak kazanan proje sahipleri katıldı. Devlet Planlama Teşkilatı, Merkezi Finans ve İhale Birliği, Avrupa Birliği Türkiye delegasyon temsilcileri tarafından verilen konferansta proje sahiplerine, projelerin uygulamasına ilişkin esaslar konusunda bilgiler verildi. 

Konferansın açılış bölümünde konuşan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, AB fonlarından yararlanmak için proje hazırlıklarıyla başlatılan çalışmada artık icra aşamasına gelindiğini belirterek, "Erzurum ilinden 62 proje hibe fonlarından kullanmaya hak kazandı. Bu projelerle ilgili sözleşmeler yapıldı. Şimdi projenin en önemli bölümü olan uygulamaya gelindi. Proje hazırlıkları aşamasında sürdürülen titiz çalışmanın uygulamada da devam ettirilmesini arzu ediyoruz. Toplam 4.2 milyon Euro'luk kaynak kullanacağımız projeler için bugün uzmanlar tarafından proje sahiplerine teknik bilgiler aktarılacak. Avrupa Birliği'nin fon uygulamaları önümüzdeki dönemlerde de devam edecek. Bu fonlarla illere ciddi kaynakların aktarılacağına inanıyorum. Bu konuda sivil toplum örgütleri ve belediyelere ciddi işler düşmektedir" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 20:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?