7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

AB projesi mahkemelik oldu

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (ESOB) uyguladığı Avrupa Birliği (AB) destekli 'Oltu taşı, gümüş ve takı tasarımı kursu' projesinin harcamaları mahkeme tarafından incelemeye alındı.

AB tarafından hibe olarak gönderilen yaklaşık 165 bin euronun harcanmasıyla ilgili geçtiğimiz pazartesi günü Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu. AB'den sağlanan hibe desteğin harcamasıyla ilgili ESOB Başkanı Rasim Fırat, Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdi.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi veren Fırat, şöyle konuştu:

"2005 yılında ESOB tarafından yapılan proje kapsamında 'Oltu taşı, gümüş ve takı tasarımı kursu' açıldı. AB tarafından desteklenen proje kapsamında 160-165 bin euro civarında hibe alındı. Açılan soruşturma kapsamında proje ile ilgili evraklar Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenmek üzere alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın daveti üzerine ben de konu ile ilgili ifade verdim. Konu ile ilgili birliğimizde çalışan personelimizin de ifadesi alındı. Bizim bu konuda bir çekincemiz yok. Biz birlik olarak eksik değil, fazla veren bir bütçeye sahibiz. Tüm işlemlerimiz banka aracılığıyla yapılıyor. Her şeyimiz kayıt altındadır. Proje kapsamında verilen para zaten Ankara'dan gelen yeminli mali müşavir tarafından sürekli kontrol edildi. Yaptığımız proje AB tarafından örnek gösterilen bir projedir. Yaklaşık 1.5 yıl sonra birliğimizde seçim var. Seçimde aday olmak isteyen bir arkadaşımız bu şekilde bir iddiada bulunmuş. Bu tamamen beni karalamaya yönelik bir çalışmadır. Ayrıca evraklarda benim yanımda onun da imzası var. Eğer ben suçluysam o da suçludur. Ancak bizim kesinlikle bir suçumuz yok."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 18:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?