6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

''Abdestliyem çarpılırsın!''

Erzurum Büyükşehir Belediyesi zabıtaları tarafından cami çevrelerinde düzenlenen operasyonda 22 dilenci yakalandı. Zabıtalara yakalanacağını anlayan dilencilerden biri de "Yakalama beni, bak abdestliyem, çarpılırsız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, cuma naması öncesi ekipler halinde cadde ve cami önlerini mesken tutan dilencileri yakalamak için baskın düzenledi. Gez Mahallesi ve Gürcükapı, Cumhuriyet, Taşmağazalar semtlerinde dilenci kovalayan Zabıtalar, karşılarında direnen dilenciler buldu.

Yakalanmamak için önce kaçan, sonra yalvaran dilencilerden biri, abdestli olduğunu belirterek zıbatalara günaha gireceklerini bildirdi. Yöre ağzıyla "Yakalama beni, bak abdestliyem, çarpılırsız" diyen dilenci, güçlükle minibüse bindirilerek Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldü.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen tüm kadın ve çarşaf ya da yerel giysi ehram giyen 22 dilencinin üzerinden 371 YTL para çıktı. "Hırsızlık mı yapalım? Nasıl geçinelim" diyen kadınlara, Kabahetler Kanunu uyarınca 47'şer YTL para cezası kesildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 16:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?