6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

ABİGEM'den KOBİ'lere destek

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) öncülüğünde kurulan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), KOBİ’lerin hizmetinde. ETSO’nun Mumcu caddesindeki eski binasında hizmet verecek olan ABİGEM’in koordinatörlüğüne Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Osman Demirdöğen atandı.


Avrupa Birliği projelerinin hazırlanmasında danışmanlık yapacat olan ABİGEM, bölgedeki KOBİ’leri destekleyecek. Prof.Dr. Osman Demirdöğen’in koordinatörlüğünü yapacağı ABİGEM, Erzurum’daki KOBİ’lere şu alanlarda hizmet sunacak:


GENEL YÖNETİM DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ
Stratejik yönetim, iş planı hazırlama ve proje yönetimi, organizasyonel yapılandırma başlıkları altında KOBİ’lere destek sağlanacak. ABİGEM bu konulara ek olarak üretim ve süreç yönetimi konularında, otomasyon, süreç, haritalandırma, geliştirme konularında KOBİ’lerin rekabetçi avantaj sağlamaları, mal ve hizmet kalitesinde sürekli kendilerini yenileyebilmelerini sağlamak amacıyla hizmet verecek.


İŞ KURMA VE GİRİŞİMCİLERE DESTEK
İş kurmak isteyen ve iş fikrini hayata geçirebilecek olan yeni girişimcileri desteklemek ABİGEM’in amaçları arasında yeralıyor. Girişimci adaylarına iş kurmanın tüm aşamalarına ilişkin doğru bilgi, eğitim ve iş kurma becerilerini geliştirme konularında danışmanlık ve eğitim hizmeti verilecek.


KALİTE YÖNETİM HİZMETLERİ
ABİGEM, Erzurum ve çevresindeki işletmelerin uluslar arası standartlara kavuşmalarını sağlamak amacıya uluslar arası belgelendirme hizmetleri sunulmasına aracılık edecek. Söz konusu standartlar, KOBİ’lerin iş hacminin artmasını sağlar ve şirketlerin kurumsallaşma sürecinin önemli bir sembolü olarak kabul ediliyor. Bu sertifikalar: ISO 9001 Kalite Sistemleri Yönetimi, IS0 14001 Çevre Yönetimi Sistemi ve ISO 18001 İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği Yönetimi sistemleridir. Buna bağlı olarak CE ve HACCP sertifikaları danışmanlığı hizmetleri de verilecek.

FİNANSAL HİZMETLER
ABİGEM, tecrübeli uzman kadrosu ile KOBİ’lerin finansal durumlarını analiz etme, maliyet yönetimi, bütçeleme, nakit akım analizi, ulusal ve uluslar arası kredi fon kaynaklarına ulaşma yolları gibi konularda firmalara danışmanlık sağlayacak.

ULUSLARARASI İŞ GELİŞTİRME HİZMETLERİ
ABİGEM sürekli olarak Erzurum ve civarındaki KOBİ’lerle yakın temas halinde olacak ve yabancı pazarlara açılma konusunda destek olacak. Bu çerçevede, stratejik ihracat planlama ve yabancı şirketlerle işbirliği konusunda gerekli desteği sağlayacak. Şirketlere kapsamlı ihracat planları hazırlamak, KOBİ’lerin ihracata hazır hale gelmesi konusunda danışmanlık vermek, yabancı şirketler ile uyumlu hale getirmek, ABİGEM’in vereceği başlıca uluslar arası iş geliştirme hizmetleri arasında yeralacak.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 12:22:09
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 12:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?