6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Açılışı Başbakan yapacak

Erzurum'da, Sağlık Bakanlığı'nca yaptırılan Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hastanesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

400 yatak kapasitesine sahip hastanenin, teknik ve fizikî altyapı imkanlarıyla bölgede sağlık alanında yaşanan birçok sıkıntıya çözüm olması bekleniyor. İhtiyaç halinde hastanenin yatak kapasitesi de artırılabilecek.
 
Bir sağlık kompleksi görünümündeki hastane, 167 metre boyu, 134 metre eniyle Türkiye'de tek parça olarak yapılan en büyük binalar arasında yer alıyor. Depreme karşı dayanıklı olarak yapılan hastane binasının kolonlarında 386 deprem izolatörü bulunuyor. İzolatörler sayesinde, muhtemel deprem anında sürdürülen cerrahi müdahalelerin kesintiye uğramayacağı kaydediliyor.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, hastanenin şimdiden Türkiye'nin önde gelen sağlık kuruluşları arasına adını yazdırmaya aday olduğunu söyledi. Hastanelerinde 14 genel, 1 acil, 5 günübirlik ve 1 yanık cerrahi ameliyathanesi olmak üzere 21 ameliyathane bulunduğunu bildiren Erdoğan, "Hastanemizde, yanık tedavi ve diyaliz merkezleri, 1 cerrahi yoğun bakım, 1 genel yoğun bakım, 1 pediatrik yoğun bakım, 1 koroner yoğun bakım olmak üzere 5 yoğun bakım odası bulunuyor." dedi. Doç. Dr. Erdoğan, hastanelerine helikopter pisti yapıldığını da sözlerine ekledi.

Zaman
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 16:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?