7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Adliye çalışanları adalet istedi

ADLİYE ÇALIŞANLARI ADALET İSTEDİ

Erzurum'da Büro Memur- Sen'e bağlı adliye çalışanları, Adalet Bakanlığı'nın adli personelin özlük ve ekonomik haklarında çifte standart uyguladığını iddia etti.

Bugün Adliye binası önünde basın açıklaması yapan Büro Memur- Sen'e bağlı adliye çalışanları, sorunlarını içeren çok sayıda raporun Adalet Bakanlığına sunulmasına ve bu sorunların çözüleceğine dair sözlerin verilmesine rağmen çözüm yönünde hiçbir somut adım atılmadığını belirttiler.

Sendika üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Büro Memur- Sen Erzurum İl Temsilcisi Nesimi Küçük, adliye çalışanları arasında eşitsiz ücret uygulaması, nöbet ücretlerinin yeniden ödenmesi, yargı ödeneğinden hakim ve savcı dışında kalan personelin yararlandırılması, görevde yükselme şartlarının yeniden düzenlenmesi ile adalet hizmet tazminatlarının yeniden düzenlenmesi gibi konularda bakanlıktan adalet beklediklerine dikkat çekti.

Adaletin dağıtıldığı yerde kendilerine yapılan haksızlığı kabul edemediklerine vurgu yapan Nesimi Küçük,"Herkese zam, adliye çalışanlarına gam, bitsin artık bu söylem. Hakkın dağıtıldığı yerde yapılan haksızlığı kabul etmiyoruz adalet istiyoruz. Sayın bakana sunduğumuz raporlar doğrultusunda sorunlarımızın çözümü gerçekleşene kadar direneceğiz, mücadeleye devam edeceğiz. Haksızlığın önlenmesini istiyoruz. Adliye personelinin hakkını vermeyenlerden bu hakkı Söke Söke alacağımızı beyan ediyoruz." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 17:52:01
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 18:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?