6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Ağaç katliamına Bakan Günay el koydu

AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in, tarihi Lalapaşa Camii ile Yakutiye Medresesi arasında planladığı ağaç katliamına, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay el koydu. Küçükler de dün ağaç kesmekten vazgeçtiğini, TEMA Temsilcisi’ne bildirdi.

Günay, ağaç katliamını gündeme getiren Hürriyet’e teşekkür etti. Olayı öğrenir öğrenmez Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu’nu görevlendirdiğini belirten Günay, Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan da inceleme talep ettiğini açıkladı. Lalapaşa Camii’nin çevresindeki ağaçlar kesilmeden önce koruma kuruluna başvurulmadığını, herhangi bir onay alınmadığını belirten Günay, "İdari mekanda gelişi güzel düzenlemeyi kimse yapamaz" dedi.

Türkiye’nin dört bir tarafından tepki alan Küçükler yaptığı yazılı açıklamada, "Erzurum tarihinde yeşile en büyük değeri biz verdik. Diktiğimiz 30 bin ağaç bunun ispatıdır" derken, TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, "Başkan Küçükler, bu açıklamayı sinirlendiği için yapmış. Ağaçları kesmeyeceği konusunda bizlere söz verdi. Bu müjdeyi açıklamaktan mutluyuz. Artık herkes huzur içinde uyuyabilir" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 09:44:10
Güncelleme :2 Kasım 2008 Pazar 09:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necati yavilioğlu IP: 78.186.69.xxx Tarih : 4.11.2008 11:50:39

bu adamı ben de çözemedim doğal görüntü varken metal yığınlarını dikti birgünde onnu doğal görüntüsü bozulur yaşlandığı zaman metal koltuk değenekleri ile gezemeye başlar :)