7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ağaçlar taşındıkları yerde tutundular

AĞAÇLAR TAŞINDIKLARI YERDE TUTUNDULAR

Belediye tarafından Yakutiye parkı ve çevresi için hazırlanan, Anıtlar Kurulu’ndan da onay alan peyzaj projesi kapsamında kökleriyle birlikte alınan ağaçlar dikildikleri bölgelerde tuttular.

Gaziler Parkı ve Hilalkent altındaki piknik alanına dikilen çam ve diğer ağaçların tutması ağaç severler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, sonucun kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye Parkında yapılacak yeni düzenlemeler nedeniyle taşınan ağaçların dikildikleri alanda tutmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Ali Korkut, “Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa Camii çevresi için peyzaj çalışması yapılacak. Bu çalışma için alternatifli projeler hazırladık. Hazırladığımız projeleri ve ağaçlar ile ilgili düşüncelerimizi ilgili çevreler, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile STK temsilcileriyle paylaştık. Projemiz yüksek oranda kabul gördü. Öneri ve eleştirileri dikkate alarak rütuşlar yaptık. Ardından projeyi Anıtlar Kurulu’na sunduk. Alınan onayın ardından çalışmalara başladık. Genel anlamda halk tarafından kabul gören çalışmalar yer yer olumsuz eleştirilere de konu oldu. Her eleştirinin başımızın üzerinde yeri var. Fakat yaptığımız çalışmanın Erzurum açısından bir ilk olduğunu belirtmeliyiz” dedi.

Yakutiye Belediyesi tarafından yapılan ağaç taşıma çalışmaları Erzurum için ilk uygulama. Korkut, çalışmalara başlarken uzman görüşleri alındığını anımsatarak “Ağaç taşınma işlemi Erzurum için nasıl bir sonuç verir bilemiyorduk. Dolayısıyla bir endişemiz de vardı. İlk defa uygulanan bu çalışma olumlu sonuç verdi. Taşıdığımız ağaçlar tuttu, bu sonuç bizi memnun etti. Yeşil bir çevre sloganı olan belediye için bu sevindirici bir durum” şeklinde konuştu.

Yakutiye parkından taşınan ağaçlar belediye tarafından Hilalkent altında piknik alanı olarak düşünülen alan ile Gaziler parkına dikilmişti. Ağaçların taşınmasının üzerinden bir aya yakın süre geçti. Çalışmadan alınan sonuç yüz güldürüyor.

AĞAÇLAR TAŞINDIKLARI YERDE TUTUNDULAR
AĞAÇLAR TAŞINDIKLARI YERDE TUTUNDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 16:00:05
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 19:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?