6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Ağar memleketinde

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin Erzincan İl Kongresi’ne katılmak üzere bugün uçakla Erzurum’a geldi.

Hava alanında partililerin yoğun ilgisi ve sevgi gösterileriyle, Erzurum girişinde de atlı ciritçilerle karşılanan DYP Genel Başkanı Ağar, AK Parti Hükümeti’ni eleştirdi.

Geçtiğimiz hafta AK Parti’den istifa ederek DYP’ye katılan Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan ile birlikte Erzurum’a gelen DYP Genel Başkanı Ağar’a, partililer yoğun ilgi gösterdi.

Davul-zurna eşliğinde genel başkanlarını karşılayan DYPliler, hava alanında izdihama neden oldu.

Partililerin sevgi gösterileri altında otobüse binen Ağar, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

İktidar milletvekillerinin kasabaya, köye gidemez hale geldiğini ileri süren Ağar, yaşanan sürecin hükümeti erken seçime götürdüğünü savundu.

Hükümetin halktan kopuk olduğunu ve tabanı taşıyamadığını, tabandan gelen tepkilerin bu istifaları ortaya koyduğunu iddia eden Ağar, Anadolu’nun işsizlik yüzünden kasıp kavrulduğunu, 2.5 yıllık iktidarın halkın sorunlarına çare olamadığını ileri sürerek, halkın milliyetçiliğinin, elitlerin milliyetçiliğinden öte olduğunu ifade etti.

Ağar, "Yaşananlar toplumsal bir tepki. Bir takım siyasi hesaplar içerisinde olanlar olabilir. Ancak milliyetçiliğin en önemlisi, en büyüğü, ülkenin bölünmesine karşı yapılan milliyetçiliktir. Biz bu anlamdaki milliyetçiliği benimsiyoruz" dedi.

Ağar, "AK Parti’deki istifalar devam edecek mi?" şeklindeki bir soruyu ise, "Bu benim meselem değil. İnançlı, dava adamları gelip bize katılıyor. Bu süreç, Türkiye’yi bir erken seçime doğru götürüyor" diye yanıtladı.

Bu arada, hava alanında, başka bir yolcuya ait çantanın DYP heyetindeki yolcular tarafından alınması üzerine, Ağar’ı taşıyan otobüs, hava alanı yolu üzerinde yaklaşık 10 dakika beklemek zorunda kaldı. Otobüs içerisinde bir süre bekleyen Mehmet Ağar, sorunun kendisinden kaynaklanmadığını söyledi.

Partililerin çanta sahibiyle yaptığı telefon görüşmesi sonrası, Ağar’ı taşıyan otobüs, Erzincan’a hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 22:07:34
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 17:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?