6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

AGD şehitleri anılacak

Anadolu Gençlik Derneği Erzurum temsilciliği tarafından bugün bir basın toplantısı düzenlenerek, bölücü terör örgütü ile mücadelede, tarih boyunca vatanı ve dini için şehit olanların okunacak hatimlerle anılacağı bildirildi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetinde (DAGC) düzenlenen toplantıda basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği İl Sorumlusu Faik Çalık, "Çanakkale zaferimizin 93. yıldönümünü yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir yere sahip olan Çanakkale savaşı, dünden bugüne eskimeyen bir ders, kendi içinde apayrı bir okuldur. Çanakkale, toplu vuran yüreklerin, birbirine kenetlenmiş gönüllerin zaferidir. Zira Çanakkale, silahla iman gücünün çarpışmasıdır. Bu çarpışmada imanlı yürekler galip gelmiştir. Düşmanın askeri gücü, kocaman topları ve kan kusan armadaları henüz sakalı bitmemiş, bıyığı terlememiş Mehmetçiğin gözünü korkutmamış, siper ederek gövdelerini bu hayasızca akına dur demişlerdir. Onlar kendilerini Hakk’ın vaat ettiği günü beklerken, belki yarın belki yarından da yakın diyerek 'Ulusun nasıl böyle bir imana boğar medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' düsturuyla hareket etmişlerdir. Mehmetçiğin bu azmi cihat şuuru ve şehadet özleminden başka bir şeyle ifade edilemez. Milletimiz Çanakkale Zaferiyle dini, vatanı ve namusu söz konusu olduğunda nasıl bir destan yazacağını cümle aleme göstermiştir. Çanakkale Zaferi, işgalcilere karşı girişilen bu mücadele, bütün dünya mazlumlarının örnek alması gereken bir mücadeledir."dedi.

Faik Çalık, Çanakkale zaferi etkinlikleri kapsamında Türkiye genelinde 29 Mart'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti verileceğini,okutulan hatmi şeriflerin duasının yapılacağını duyurdu. Çalık, Anadolu Gençlik Derneği’nce 15 Şubat itibariyle başlatılan "250 bin şehide 250 bin hatim" kampanyasına ilginin arttığını, geçen yıl 13 bin 500 hatim okunduğunu, bu yıl da şu ana kadar 8 bin hatimin dağıtıldığını ifade etti. Çalık, organizasyon ile milli ve manevi değerler için şehit düşmüş askerlerin unutulmadığının gösterildiğini ifade etti. Çalık, Çanakkale şehitleri ve kara harekatı sebebiyle bölücü terör örgütüyle girişilen mücadelede şehit olan askerleri bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 12:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALPEREN IP: 88.250.74.xxx Tarih : 11.05.2008 15:31:44

agd yi izlemeye devam ediyoruz