7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ağız Diş Sağlığı Hastanesi taşındı

Erzurum'da Bosna Caddesi üzerinde bulunan Ağız Diş Sağlığı Merkezi, taşınan Numune Hastanesi'nin Çaykara Caddesine bakan yeni ek binasında hizmete başladı. 

2007 yılında Bosna Caddesinde hizmete başlayan Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Numune Hastanesi'nin zemin katında faaliyetine başladı. Başhekim Dr. Raci Kasil, 22 diş hekimi, 12 hemşire, 5 protez teknisyeni, 3 röntgen teknisyeni ve diğer personellerle birlikte Cumartesi, Pazar ve diğer tatil günleri de olmak üzere 24 saat kesintisiz hizmet vereceklerini belirterek, şu bilgilere yer verdi: 

"2007 yılı 1 Eylül tarihinden itibaren Bosna Caddesi üzerindeki yerimizde hizmet veriyorduk. 17 Kasım 2008 itibariyle yeni yerimize taşındık ve artık burada hizmet vereceğiz. Hastanemizde protez, diş temizilği, cerrahi müdahale, sabit ve hareketli protez, röntgen ve diş ve ağız sağlığıyla ilgili tüm tedaviler yapılmaktadır. Hastanemiz kuruluşundan bugüne kadar 14 aylık süre içerisinde 135 bin hasta muayene edildi. Erzurum başka olmak üzere hastanemize ilçeler ve çevre illerden hastalar gelmektedir." 

Doğu Anadolu Bölgesinde ağız ve diş sağlığına yeteri kadar önem gösterilmediğini ve bu yüzden özellikle diş çürüğü olayının fazla olduğunu belirten Başhekim Kasil, " Diş çürüğü ve diş eti hastalığını önlemek için düzenli bir şekilde dişleri fırçalamak gerekiyor. Tatlı, asitli yiyecek ve içeceklerden mümkün olduğu kadar uzak durulması gerekir." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 11:17:17
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 11:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL IP: 88.252.18.xxx Tarih : 18.11.2008 20:57:50

BÜTÜN HASTANELER REZİL OLDU DİYE DÜŞÜNÜYORUM YILLARDIR ALIŞTIĞIMIZ SİSTEM Kİ ZATEN BU SİSTEM DE YENİ YENİ OTURMUŞTU. HASTANELERİN YERİNİN DEĞİŞMESİYLE BİRLİKTE ŞİMDİ DÜZEN DE DEĞİŞTİ . YENİ HASTANEDE ÇALIŞAN ÖZEL ŞİRKET ELEMANLARI SADECE KENDİ TANIDIKLARINI MUAYENE ETTİRİYORLAR BİZİM ZAVALLI VATANDAŞIMIZA YİNE SÖZ HAKKI YOK.GARİBİM BEKLİYOR SAATLERCE Kİ SIRASI GELSİN. BU HASTENELERDEKİ ÖZEL ÇALIŞANLARI BİRİLERİ UYARMALI .SADECE SIRA İLE İLGİLİ DEĞİL BU TABİ. AYRICA BU İŞE ALINAN KİŞİLERİN İSE GENELDE ERZURUMLU OLMAMASI DİKKAT ÇEKİCİ ..