6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Ağız sağlığı merkezi taşınıyor

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 17 Kasım’dan İtibaren Numune Hastanesi’nde hizmet verecek.

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Raci Kasil, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin 17 Kasım’dan itibaren Numune Hastanesi yeni ek bina zemin katında daha iyi fiziki şartlarda 24 saat hizmetlerine devam edeceğini açıkladı.

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Raci Kasil, geçtiğimiz yıl Eylül ayında hizmete giren merkezde 14 ayda 134 bin hasta muayenesi yapıldığını belirterek, merkezde halen 22 diş hekimi, 12 hemşire ve 3 röntgen teknisyeninin görev yaptığını söyledi.

Hastalara etkin ve kaliteli hizmet sunduklarını ifade eden Kasil, “Kurumumuzda günün hangi saatinde olursa olsun başvuran hastalar bu hizmetten yararlanmaktadır. Bu hekim sayısı ile hizmet veren kurumumuz hastaların memnun edici geri dönüşümleri sayesinde hizmet anlayışımızın daha kaliteli verilmesine sebep olmuştur. Hastanemize müracaat eden hastaların tedavi dışında bütün hizmetleri aynı gün içerisinde yapılmakta, proteze müracaat eden hastalar ise eğer çekim yapılmayacaksa çekim yerine bağlı yara yerleri iyileşmiş ise o gün içerisinde ölçüleri alınarak protez yapımına başlanmaktadır” dedi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin 24 saat hizmet verdiğini belirten Kasil, “Zaman zaman il dışından protez hizmetinden yararlanmak için gelen hastalarda bizlerin bu çalışma zevkini arttırmaktadır. Tecrübeli ve üstün beceri kabiliyetleri sayesinde verilen hizmet kalitesi kurumumuzda bakılan hasta sayısında gün geçtikçe artmasına neden olmaktadır, il sağlık müdürümüzün de bu konulardaki hassasiyeti çalışmalarımıza ışık tutmuştur. Klinik çalışmalarımız sabah 08-17, akşam 17-23 vardiyası gece 23-08 saatleri arasında nöbetçi hekim olmak üzere 24 saat kesintisiz devam etmektedir” dedi.

Günlük 600 hastaya hizmet verdiklerini belirten Kasil, “Merkezimizde 14 ay içerisinde 47 bin diş çekimi, 16 bin dolgu, 2 bin civarında kanal dolgusu, 6 bin civarında kron- köprü protezi, 6 bin civarında total -parsiyel (tam ve yarım damak) protezi, 36 bin hastaya diş temizliği, çocuk bölümümüze müracaat eden hastalarımıza ise 510 diş çekimi 300 dolgu yapılmıştır. Röntgen hizmetinde ise küçük film olarak 15 bin 500 , tüm çene filmi (panoramik film) olarak da 10 bin civarında film çekilmiştir. Kurumumuzda hekim seçme hakkı da hastaların istediği hekimde hizmet almalarını kolaylaştırmıştır.Bundan sonraki hizmetlerimizi 17 Kasım’dan itibaren Çaykara caddesindeki Numune Hastanesi yeni ek bina zemin katında daha iyi fiziki şartlarda hizmetlerimize 24 saat devam edeceğiz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?