8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Ahilik Kültürü Haftası hazırlıkları

Bu sene ikincisi kutlanacak olan Ahilik Kültürü Haftası etkinliklerini belirlemek üzere dün Erzurum'da bir toplantı yapıldı. 

Vali Yardımcısı Kasım Yekeler’in başkanlığında yapılan toplantıya Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Yurttaş, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Arif Solak, Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifleri Başkanı Feramuz Durum katıldı. 

Kutlama Komitesine Ahilikle ilgili bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, ahiliğin ahlakla sanatın bütünleştiği Türk kurumu olduğunu söyledi. Toplantıda alınan kararlara göre, 9 Ekim 2006 günü Çifte Minareli Medrese'den Havuzbaşı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Atatürk anıtına çelenk konulup, saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okunacak. "Ahilik Kültürü" konulu İlköğretim okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verilecek.

13 Ekim'de ise Ulu Cami’de bir mevlit okutulacak, aynı gün akşam iftar yemeği verilecek. Ahilik Haftası boyunca çeşitli iletişim araçları vasıtasıyla halka bilgiler verilecek, ayrıca ahilik ile ilgili broşürler basılıp halka dağıtılacak ve vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi sağlanacak.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 13:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?