6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Ahşap bina alev alev yandı

Erzurum'da ahşap bir bina alev alev yanarken, meraklı gözlerle yangını izleyen vatandaşlar ve bugün ders başı yaptıktan sonra öğle tatili için evlerine giden küçük ilköğretim öğrencileri polisi çileden çıkardı.

2 kişinin yaralandığı yangın sırasında herhangi bir yaralanmaya yol açılmaması için vatandaşları uyaran polis memuru, "Zeytinburnu'nda gördünüz işte. 10 kişi yangın merakından öldü. Açılın şu yangın mahallinden. Her an patlama olabilir. Yine bakıyorsunuz" diye serzenişte bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Erzurum kent merkezi Karaköse Mahallesi'nde yaşlı bir kadın ve oğlunun ikamet ettiği öğrenilen 3 katlı ahşap bir binada sobadan sıçrayan kıvılcım sebebiyle tahmin edilen bir yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, ahşap binayı tamamen sardı. Binanın alev alev yandığını gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdiler. Bunun üzerine çok sayıda polis ekibi ve 2 itfaiye aracı olay yerine sevk edildi. Olay yerine gelen polisler yangının yan binalara sirayet
etme ihtimaline karşı civardaki binalarda oturanları dışarı tahliye ederken, çevrede de güvenlik tedbirleri aldılar. Dar sokakları güçlükle aşabilen itfaiye ekipleri daha sonra bin yandan yangına müdahale ederken, bir yandan da içeride canlı olup olmadığını araştırmasını yaptılar. Bu sırada itfaiyeden önce yangını söndürmek için müdahale eden 2 kişi içeride meydana gelen patlama üzerine yanarak, yaralandılar. İki yaralı ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Patlama sesini duyan vatandaşlar ve okuldan çıkan bazı ilköğretim öğrencileri yangın mahalline akın etti. Bu durum polisi çileden çıkardı. Meraklı gözlerle yangını izleyenleri defalarca uzaklaşmaları konusunda uyaran bir polis memuru, "Zeytinburnu'ndaki ki yangını gördünüz. 10 kişi yangın merakından öldü. Açılın şu yangın mahallinden. Her an patlama olabilir. Yine bakıyorsunuz" diye bağırmak zorunda kaldı.

Öte yandan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası yaklaşık 1 saat içerisinde söndürüldü. Yangın söndürme çalışması sırasında bazı kadınların hüngür hüngür ağladıkları gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 17:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?