4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aile boyu hırsızlık

Erzurum'da eşi ile birlikte müşteri şeklinde girdiği mağazada çocuklarına gözcülük yaptırarak kumaş hırsızlığı yapan kadın, güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Hırsızlığın ardından yakalanan çarşaflı kadınla kocası tutuklanırken çocukları ise yuvaya teslim edildi.
Hırsızlık olayı önceki gün Ayazpaşa Caddesi'nde bulunan Ümit Halit Sonsoy'a ait mağazada yaşandı. 8 yaşındaki kızları Ç.A.'yı iş yerinin kapısı önünde bekleten Mehmet A. (46) ile eşi Mireze A. (43), 11 yaşındaki diğer çocukları V.A. ile alışveriş yapmak bahanesiyle iş yerine girdi. Kameranın çalıştığını tahmin edemeyen aile, perdelik kumaşlara ve çeyiz eşyalarına bakmaya başladı. Koca Mehmet A., tezgahtarı başka yöne götürürken V.A.'nın seçtiği top kumaşı, annesi Mireze A. çok kısa sürede büyük bir
soğukkanlılıkla çarşafın altına gizledi. Ailenin iş yerinden ayrılmasının ardından şüphe üzerine kamera kayıtlarını izleyen iş yeri çalışanları, hırsızlık olayını fark etti ve polise bildirdi.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Masası ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak Diyarbakırlı olduğu öğrenilen aileyi aynı gün akşam saatlerinde Menderes Caddesi üzerinde yakaladı. Çiftin Elazığ plakalı otomobillerinde yapılan aramada çok sayıda çalıntı eşya bulunurken, Baba Mehmet A.'nın 'adam öldürmek ve hırsızlık' suçlarından arandığı tespit edildi.
Aynı yöntemle 19 ayrı iş yerini soydukları belirlenen karı-koca, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilirken, çiftin biri kız 2 çocuğu ise Nenehatun Çocuk Yuvası'na teslim edildi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 17:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?