7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Aile boyu kuaför

AİLE BOYU KUAFÖR

Erzurumlu Köksal Sevinç(58), açtığı işyerinde kuaförlüğü aile mesleği haline getirdi. Yaklaşık 50 yıldır bu mesleği yapan Sevinç, kardeşleri, oğlu ve yeğenleri müşterilerini traş ediyor.

Kuaförlüğün zor bir meslek oldunu belirten Sevinç, "Bu meslek herkesle yapılamayacağı için kardeşlerim ve yeğenlerimle birlikte müşterilere hizmet veriyorum. Gelecekte torunuma da bu mesleği öğreteceğim" dedi.

Erzurum'da 8 yaşından beri erkek kuaförlüğü yapan Köksal Sevinç, 1974 yılında askerden geldikten sonra kendi işyerini açtı. Aynı yıl önce kardeşi Yüksel'e(45) sonra da Mürsel Sevinç'e(44) mesleği öğreten Sevinç, daha geniş bir yer arayışıyla 9 yıl önce Ayazpaşa Mahallesi'ndeki Erzurum Kuaförü açtı. Burada iki kardeşinin yanı sıra oğlu Lütfullah(18) ile yeğenleri İsmail(36), Hakan(25), Melik(25), Harun(20) ve Abdullah Sevinç'le(19) birlikte çalışan Sevinç, dükandaki usta, kalfa ve çırağın akraba olmasının avantajını yaşadıklarını söyledi.

Evli olan kardeşleri ve yeğeniyle birlikte aynı apartmanda oturduklarını anlatan Köksal Sevinç, aile şirketi gibi çalışmanın müşteriye de olumlu yansıdığını söyledi. Dış görünüşle ilgili olduğu için kuaförlüğün zor bir meslek olduğunu ifade eden Sevinç, "Burada insanların saçını kesiyor, yüzüne bakım yapıyoruz. Müşterinin beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz. Bunun için de herkesle bu mesleği icra etmek kolay olmuyor. Tek başına da yapılmayacağı için 36 yıl önce kardeşlerime bu işi öğrettim. Şimdi oğlum, yeğenlerimle bu işi herhangi bir sorun yaşamadan sürdürüyoruz. Tüm çalışanların akraba olması müşterileri de memnun ediyor. Herhangi bir sorun olduğunda rahatlıkla söyleyebiliyorlar" diye konuştu.

Şu an 30 kişiyi geçindiren işyerinde kamera sistemiyle saç kesiminin müşteriye izlettirildiğini dile getiren Sevinç, "Mini ekran televizyonla müşterinin televizyon izlemesini sağlıyoruz. Cilt bakım ünitesiyle yüzlerdeki siyah noktaları, yağları temizliyoruz. Ayrıca müşteriye özel havlu ve traş takımı oluşturarak daha hijyenik bir ortamda hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu.

AİLE BOYU KUAFÖR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 12:03:03
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 14:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?