7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Aile Hekimliğine 24 Ekim’de geçiliyor

Türkiye genelinde yaygınlaşan Aile Hekimi uygulamasına 24 Ekim’den itibaren Erzurum’da da geçileceği bildirildi.

Sağlık İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik, düzenlediği basın toplantısında uygulama hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Vançelik, “Aile hekimliği uygulaması için Erzurum’da il merkezinde 113 ve ilçelerde 116 olmak üzere toplam 229 hekim görev alacak” dedi.

Uygulamanın halen 24 ilde başarıyla uygulandığını anlatan Sağlık Müdürü Vançelik, “Aile Hekimliği ile kişilere ve ailelere sürekli ve kapsamlı sağlık bakım hizmetlerinin yanı sıra, tanı ile tedavi hizmetleri verilecek, kişilerin bir hekim tarafından kayıt altına tutulması sağlanacak. Her bir aile hekimi kendine bağlı ortalama 3 bin kişinin sağlık kayıtlarını tutacak ve sağlığından sorumlu olduğu bu kişilere, başta koruyucu hekimlik hizmetleri olmak üzere tanı ve tedavi hizmetlerini sunacak. Ayrıca kendine bağlı köylerde de gerektiği sıklıkta gezici sağlık hizmeti verilecektir. Bu hizmetleri beraberinde çalıştığı bir yardımcı sağlık personeli ile yürütecektir” dedi.

İl genelinde yapılan ayrıntılı çalışmalarda toplam 229 aile hekimin görev yapacağını kaydeden Vançelik, “Aile hekimlerimiz kendilerine ait kişileri TC kimlik numaraları ile kayıt altına alacaklar. Halkımız kendilerine en yakın Sağlık Ocaklarına başvurarak, TC kimlik numaralarını kayıt yaptırmaları gerekmektedir” diye konuştu.

KİŞİLER AİLE HEKİMLİĞİNİ NASIL SEÇECEKLER
Aile hekimliği uygulamasına geçilen yerlerde, kişilerin birinci basamak sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için aile hekimlerine kaydolmasının şart olduğunu vurgulayan Vançelik, “Kişilerin aile hekimlerine ilk kaydı, aile hekimliği uygulamalarına yeni geçilen illerde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ikamet ettikleri bölge göz önünde bulundurularak yapılır. Kişi ilk altı aydan sonra aile hekimini değiştirmek isterse TSM’ye başvurması gerekir” şeklinde konuştu. Vançelik, kişinin acil bir hastalığı varsa acil servislerde müdahale edileceğini, acil olmayan durumlarda ise en yakın aile hekimi ya da toplum sağlık merkezinde muayene hizmeti verileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 19:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?