6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Aile planlamasında olumlu sonuç

Erzurum’da aile planlaması çalışmalarında son yıllarda önemli bir mesafe alındığı bildirildi. Erzurum İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Esin Erdem, Erzurum’da özellikle son yıllarda aile planlaması bilincinin yükseldiğini söyledi. 

Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması’ndan sorumlu sağlık müdür yardımcısı Dr. Ersin Erdem, eğitim seviyesinin artmasıyla birlikte aile planlaması çalışmalarının da olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu belirtti. 

Aile planlamasını, çiftlerin istedikleri zaman istedikleri sayıda bakabilecekleri ölçüde çocuk sahibi olabilmeleri olarak tanımlayan Dr. Erdem, aile planlamasının tamamen eğitim ve bilinçle ilgili bir müdahale yöntemi oluğuna dikkat çekti. 

Evlenecek çiftlerin evlilik öncesi mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurması gerektiğini söyleyen Dr. Erdem, “Ana Çocuk Sağlığı ve Aile planlaması merkezlerinde, bütün Sağlık Ocaklarında doğum kontrol yöntemleri ve aile planlaması konusunda vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet veriyoruz. Özellikle evlenecek çiftlere aile planlaması ve doğum kontrol hakkında bilgiler verip onlara danışmanlık yapıyoruz. Yeni evlenip de çocuk sahibi olmak istemeyen çiftlere, korunmaları için de çeşitli yöntemler öneriyoruz. Tercihlerine göre istedikleri yöntemi kendilerine ücretsiz olarak uyguluyoruz” dedi. 

DOĞUM KONTROL HAPLARI KISIRLIĞA NEDEN OLMAZ
Çocuğunun aşısını yaptırmaya gelen anneleri de aile planlaması konusunda bilgilendirdiklerini anlatan Dr. Esin Erdem, şunları kaydetti; “Aile planlamasında kullanılan yöntemlerin hiç birinin zararı yoktur. Kamuoyunda özellikle doğum kontrol haplarının kısırlığa neden olduğu iddiası doğru değildir. Doğum kontrol haplarının kullanımı kesilir kesilmez, insan doğurganlık özelliğine yeniden kavuşmaktadır. Ailelerimiz bu konuda bilinçli olmalıdırlar”

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?