4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Airbus A 340'a yoğun ilgi

Medine'den hacı adaylarını götürmek için Erzurum'a gelen Türk Hava Yolları'nın (THY) Airbus A 340 tipi uçağını yakından görmek isteyen vatandaşlar, havalimanında izdihama neden oldu.

Dünyanın en büyük yolcu uçaklarından biri olan 'Selçuk' ismindeki Airbus A 340, Erzurum ve çevre illerin hacı adaylarını Medine'ye götürmek için Erzurum'a geldi. Bugüne kadar kente gelmiş en büyük uçak olan A 340'u uçağı görmek isteyen hacı adaylarının yakınları, havalimanının kafeteryasında kavga çıkardı.

Kafeteryanın camlarından uçağı izlemek isteyen çok sayıda kişi, masa ve sandalyeler üzerinde uçağı görmeye çalışınca kafeterya çalışanları ile aralarında tartışma başladı. Tartışma bir anda büyürken, devreye polis girdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı terminal binasında, polis kafeteryayı boşaltarak yaşanan karmaşayı önledi.

4 motorlu olan A 340'ın 4 değişik modeli bulunuyor. 239 ile 380 yolcu kapasiteli uçaklarda kanat açıklığı 63 metre iken, uzunluğu ise 59 metre ile 75 metre arasında değişiyor. A 340, hava taşımacılığında üçüncü en büyük uçak olma özelliğini koruyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 18:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?