6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Ajansın merkezi Erzurum

Erzurum – Erzincan – Bayburt Kalkınma Ajansı kuruldu. Bakanlar Kurulu Kararının 22 Kasım 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla kurulan Kalkınma Ajansı yüz üyeden oluşacak. 

Kalkınma Ajansının kurulması ve çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Erzurum Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, ajans merkezinin Erzurum olacağını belirtti. Kalkınma Ajansını oluşturacak kalkınma kurul üyelerinin en üst düzeyde temsil edilmesi gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Aktaş, “Kalkınma Kurulunda temsil edilen kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları en üst düzeyde temsil edilecektir. Kurum müdürü, STK başkanı gibi. Ancak burada bir istisna söz konusu olmaktadır. Eğer bir kurumda kalkınma konusunda daha uzman kişi varsa, ilgili kurum valilik makamından onay almak suretiyle kalkınma kuruluna bu görevliyi temsilci olarak gönderebilir. Kalkınma Kurulu 100 asil, 10 yedek üyeden oluşacak. Ajansın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Kalkınma kurulunda bulunan üye kurum ve kuruluşları temsil edecek kişilerin eğitim durumunu da içerir kişisel ve irtibat bilgilerinin acilen Erzurum – Erzincan – Bayburt Kalkınma Ajansından Fatih Yılmaz, Hüseyin Erdem yada Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş’a resmi yazı ile bildirmeleri gerekiyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:38:41
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 23:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?